Mihaela bilic tratament menopauza

Si, foarte important, menopauza se trateaza! „Gasiti medicul care stie asta!”, spune dr. Mihaela Bilic. Intr-un punct de vede postat pe pagina sa de Facebook, cunoscutul medic nutritionist Mihaela Bilic spune ca nu intelege de ce in Romania, femeile care trec de 50 de ani se resemneaza ca au intrat la menopauza si se lasa sa se degradeze, ca si cum viata s-ar fi terminat. 2/20/ · Pentru că poate să fie o perioadă destul de dificilă, Dr. Mihaela Bilic îţi mărturisteşte 10 secrete de nutriţie pentru perioada de menopauză!

Menopauza defineşte momentul în care are loc oprirea ciclului menstrual al unei femei şi apare în general în jurul vârstei de 55 de ani. Dr. Mihaela Bilic: de ce e bine să luăm hormoni la menopauză VIDEO by CSID. Medicul Mihaela Bilic explică importanţa substituţiei hormonale după instalarea menopauzei, pentru a preveni ostoporoza şi alte probleme care survin odată cu încetarea menstruaţiei. Autor: Beatrice Osanu. Dr. Mihaela Bilic: despre hormoni la menopauză noi metode pentru tratamentul artrozei Tratament articular hormonal precum diabetul zaharat, ochronoza, guta primara si secundara, hemocromatoza, boala Wilson, precum si lipsa hormonilor sexuali estrogeni la menopauza, pot duce la tulburari articulare.

Deoarece estrogenii regleaza metabolismul.

Mihaela bilic tratament menopauza

Mihaela bilic tratament menopauza
Este un măr care prin această cantitate mare de antioxidanți are și efect antiinflamator, și efect de sporire a imunității, a subliniat Mihaela Bilic. Din fericire, există unele remedii naturiste care pot să facă instalarea menopauzei o experienţă mai puţin traumatică. Mihaela bilic tratament menopauza toate aceste cazuri, există opţiunea ca femeile să recurgă la substituţie hormonală, recunoscută ca fiind un aliat important împotriva osteoporozei şi a simptomelor neplăcute ale menopauzei Mihaela bilic tratament menopauza bufeurile, stările de indispoziţie, acumularea kilogramelor în plus. Francezii au încercat să izoleze resveratrolul și să-l pună în suplimente alimentare, în produse care să presupună folosirea lor fără vinul care vine la pachet.

Un măr, care la exterior poate părea un măr banal, dar care atunci când este tăiat pe jumătate are un aspect deosebit față de ce știam – are un miez roșu care spre inima fructului Mihaela bilic tratament menopauza alb. Din căminul pentru bătrâni, Mioara Roman i-a trimis fiicei u Unii oameni pot avea displazie si nici macar nu stiu, pana o gasesc accidental, de exemplu, cand fac o radiografie. Care este varsta potrivita pentru a avea un copil? Pentru a trata carenţele de fier şi calciu, este recomandat consumul boabelor de soia, al seminţelor de in şi al legumelor cu frunze verzi. Se administrează sub formă de tinctura, câte 1 linguriţă într-un pahar cu apă înainte de culcare. Adoptă o alimentaţie bogată în glucide lente pâine, paste, orez, mămăligă, fasole, mazăre care se absorb treptat în sânge, menţin glicemia constantă şi previn pofta de dulciuri. E disperat. Alertă în România! Datorita hipercolesterolemiei, care Mihaela bilic tratament menopauza de obicei cu obezitatea, compozitia fluidului sinovial poate fi supusa schimbarii si pot aparea tulburarile de nutritie adecvate stratului osos subcondral.

De asemenea, trebuie eliminaţi complet aditivii alimentari folosiți pentru conservare, gust şi aromă, care perturbă echilibrul hormonal.
10/17/ · Mihaela Bilic mai amintește că dacă ginecologul nu prescrie un astfel de tratament, atunci o face endocrinologul „pentru că tot echilibrul hormonal e compromis când lipsește estrogenul” sau cardiologul „pentru că există risc mare de boli CV, infarct, AVC și colesterol crescut la femeile la menopauză”, ori ortopedul „ca să prevină osteoporoza galopantă și fracturile grave ce pot apărea ca urmare a lipsei estrogenului”. Mihaela Bilic, medic nutriționist Foto: captură video. Alimentația contribuie la imunitate, iar mâncarea este printre puținele elemente – în aceste vremuri apăsătoare pe care le trăim – care ne mai dă o stare de bine și plăcere, în condițiile în care toată această distanțare fizică este nefirească și ne face rău în timp, spune Mihaela Bilic. Menopauza apare datorită modificării echilibrului de hormoni sexuali din corp. Atunci când se apropie menopauza, nivelul de estrogen din corp scade, făcând ca ovarele să înceteze să mai producă ovule în mod periodic. Odată ce menopauza este completă, femeia nu mai poate rămâne însărcinată.

Mihaela Bilic: reguli de nutriţie pentru perioada de menopauză!

Mihaela Bilic, reguli menopauză. Alimente neapărat necesare
Menopauza este precedată de o perioadă de diminuare a secreţiilor hormonale numită premenopauză, care debutează de obicei la de ani. Este un pigment prezent în strugurele roșu, unul din mulții pigmenți pe Mihaela bilic tratament menopauza fructele și legumele tratxment au – de aceea sunt așa de intens colorate – numai că nutriția nu i-a numit și nu i-a descoperit pe toți. Administrarea plantelor sublingual face ca efectele acestora să fie mai puternice şi să se asimileze mai bine. Tulburările menstruale și remediile naturale articulațiile picioarelor și ale mâinilor doare Cauzele coxartrozei Exista multe boli ereditare care pot duce la coxartroza. Mihaela Bilic a mai dar un exemplu de aliment funcțional.

Când bem, el crede că-i apă și o trece cu vederea. AUR Mihaela bilic tratament menopauza dat marea lovitură!

Unele femei pot avea câte 2 bufeuri pe zi, în timp ce altele se pot confrunta cu 10 sau chiar 20 de astfel de manifestări zilnic. Bufeurile se manifestă ca o senzaţie intensă de căldură, care porneşte de cele mai multe ori din zona pieptului, fiind adesea însoţită de transpiraţii, înroşirea pielii, palpitaţii şi ameţeli. În general, nu durează mai mult de câteva minute, însă pot apărea oricând, indiferent de momentul zilei sau de locul în care se află femeia. De un real folos în perioada manifestării bufeurilor este activitatea fizică regulată şi sportul.
Înotul, drumețiile, dansul pot aduce o îmbunătăţire semnificativă prin faptul că activează circulaţia sângelui şi astfel organismul nu mai este atât de sensibil la tulburările hormonale. Studiile au demonstrat că femeile care fac mişcare nu se mai confruntă atât de des cu bufeurile şi transpirațiile care însoţesc menopauza. În perioada de dinaintea menopauzei, ovarele îşi încetinesc treptat activitatea.

Dezechilibrele hormonale generate de această încetinire a funcţiilor ovarelor pot provoca sângerări abundente care durează 8 sau chiar 10 zile. Hemoragiile prelungite pot produce o stare de slăbiciune marcantă, necesitând uneori chiar intervenţia medicală de urgenţă pentru reechilibrarea fiziologică.
Ca urmare a acestor sângerări abundente, pot apărea carenţe de fier şi stări de epuizare fizică. După menopauză, scăderea concentraţiei de estrogen din organism duce la pierderea substanţelor minerale osoase. Aceasta este principala cauză a osteoporozei. Motive de îngrijorare apar dacă se observă o scădere a înălţimii cu doi sau mai mulţi centimetri. De asemenea, femeile care au suferit operaţii de îndepărtare a ovarelor sau care sunt foarte slabe sunt mai predispuse riscului de osteoporoză la menopauză.
Aceasta deoarece descompunerea acestor alimente în timpul digestiei generează acid uric. Necesitatea de a neutraliza acidul uric scoate calciul din oase. Osteoporoza poate fi evitată prin sport, printr-o dietă cu aport de calciu şi alimente sau suplimente naturale ce sporesc absorbţia acestuia.

Exerciţiul fizic şi sportul ajută foarte mult. Băile, duşurile şi înotul cu o expunere moderată la soare ajută organismul să producă vitamina D, necesară constituirii oaselor. Un program regulat de mişcare, ce ar putea include dans, drumeţii, plimbări pe bicicletă şi jogging, reprezintă stimulentul optim pentru întărirea oaselor.
Riscul ca femeile să facă depresie crește pe măsură ce acestea se apropie de menopauză. Ele devin instabile din punct de vedere emoţional şi pot trece rapid de la bucurie la lacrimi. În momentul instalării menopauzei, femeia devine mai irascibilă, poate avea insomnii şi isi poate pierde interesul pentru activităţile preferate. Ea se poate confrunta cu stări de despresie, anxietate, nesiguranță, nervozitate, irascibilitate. Totuşi, stările depresive le afectează îndeosebi pe acele persoane care s-au mai confruntat cu ele cândva, în trecut.
Este foarte posibil ca înaintarea în vârstă şi insomniile să le genereze indispoziţii şi gânduri mai puţin optimiste. Toate aceste manifestări sunt trecătoare şi trebuie privite ca fiind începutul unei noi etape de viaţă.

Specialiştii le sfătuiesc pe femeile care se confruntă cu aceste stări să facă schimbări în viaţa lor, să călătorească mai mult, să se focalizeze pe activităţile care le fac placere si să evite stresul.
De asemenea, tehnicile de relaxare şi de meditaţie pot ajuta foarte mult în combaterea stresului şi sunt utile pentru a obţine o stare de relaxare la nivelul întregii fiinţe. Femeile care sunt la menopauză sunt sfătuite să facă tot ceea ce le oferă satisfacţie, orientându-se spre activităţile care le împlinesc şi care contribuie la restabilirea echilibrului lor sufletesc.
Mucoasa vaginală, dar şi a vezicii urinare şi a uretrei, devine mai subţire şi uscată. Contactul sexual poate fi uşor dureros sau neplăcut, iar riscul infecţiilor urinare creşte. Nu toate femeile resimt menopauza atât de acut. Pentru multe dintre ele, inconvenientele sunt minore şi sunt compensate în schimb de avantaje.

Se simt în formă, sunt viguroase şi sunt mulţumite că au scăpat de neplăcerile menstrelor. În ceea ce priveşte dificultăţile pe care totuşi le presupune această perioadă din viaţa unei femei, ele pot fi uşor preîntâmpinate şi rezolvate prin soluţii naturale.
Multe femei nu consideră că au nevoie de un tratament pentru menopauză. Totuşi, simptomele menopauzei sunt în mod sigur un inconvenient în viaţa oricarei femei, chiar dacă ele nu se prezintă ca fiind severe. Din fericire, există unele remedii naturiste care pot să facă instalarea menopauzei o experienţă mai puţin traumatică. Multe femei reuşesc să amelioreze simptomele menopauzei făcând câteva simple modificări în stilul lor de viaţă. O dietă sănătoasă şi exerciţiile fizice sunt cel mai des recomandate, dar şi natura poate veni în ajutor când vine vorba de ameliorarea simptomelor menopauzei.
Starea de sănătate a femeilor este determinată, într-o mare măsură, de echilibrul hormonal.

Se ştie că hormonii pot fi influenţaţi prin alimentaţie şi prin stilul de viaţă. De aceea, dieta este extrem de importantă în tratarea simptomelor neplăcute ale menopauzei şi obţinerea unei stări generale foarte bune. Dacă ţine cont de câteva reguli de aur în ceea ce priveşte alimentaţia ei şi viaţa de zi cu zi, femeia care este la menopauză poate deveni chiar o femeie tânără, care are energie din plin pentru a se bucura de o viaţă activă. O dietă echilibrată pentru femeile care sunt la menopauză trebuie să includă fructe şi legume proaspete, fiind recomandat să se renunțe la alimentele procesate.
Dieta preponderent vegetariană şi cu multe crudităţi s-a dovedit a fi extrem de benefică împotriva tulburărilor de menopauză. O alimentaţie care include în special alge, legume şi fructe crude, cereale, soia şi seminţe crude naturale este primul pas care trebuie făcut în vederea menţinerii echilibrului hormonal. Este foarte bine să fie evitate alcoolul, cafeaua, ceaiul negru şi mâncărurile condimentate, deoarece acestea pot favoriza şi declanşa valurile de caldură.

De asemenea, trebuie eliminaţi complet aditivii alimentari folosiți pentru conservare, gust şi aromă, care perturbă echilibrul hormonal.
Pentru a trata carenţele de fier şi calciu, este recomandat consumul boabelor de soia, al seminţelor de in şi al legumelor cu frunze verzi. Vitamina C ajută la asimilarea fierului şi a calciului, în timp ce cafeaua, ceaiul verde sau negru şi lactatele îngreunează aceasta. Pentru prevenirea osteoporozei, se recomandă consumul de ceapă în cantităţi mari. Pentru mineralizarea oaselor se pot consuma 2 linguriţe de oţet de mere împreună cu o linguriţă de miere, dizolvate într-un pahar cu apă. Beţi o cană de lapte de soia în fiecare zi pentru a compensa deficitul de estrogen din corp. De asemenea, așa cum am arătat anterior în acest articol, comsumul de soia nemodificată genetic asigură aportul de calciu în organism şi asimilarea acestuia. O linguriţă de tinctură de lemn dulce diluată în ml de apă de ori pe zi ajută la eliminarea bufeurilor, a transpiraţiei abundente, a stărilor de iritare şi de asemenea, previne osteoporoza şi uscarea mucoasei vaginale.

Se administrează sub formă de tinctura, câte 1 linguriţă într-un pahar cu apă înainte de culcare. În cazul tratamentului cu valeriană, trebuie să avem în vedere faptul că aceasta poate genera somnolenţă, astfel încât nu este indicat să se administreze ziua atunci când avem de făcut anumite acțiuni care necesită o bună atenţie şi focalizare. De asemenea, tratamentul cu valeriană nu se întrerupe brusc, deoarece aceasta poate dăuna echilibrului emoţional.
Vom reduce treptat dozele până la încheierea tratamentului. Un remediu foarte bun contra osteoporozei este ceaiul de călţunul-doamnei: 1 linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită, se infuzează 5 minute. Se bea câte o cană pe zi timp de patru săptămâni, după care se face o pauză de două săptămâni, apoi cura se reia. Se beau două cani de infuzie de coada soricelului pe zi 1 linguriţă de plantă la o cană de apă. Se poate administra şi sub formă de tinctură, câte o linguriţă diluată într-un pahar cu apă, de ori pe zi.

Salvia este recomandată în menopauză şi pentru că împiedică acumularea de lichide în organism şi având rol detoxifiant, reduce apetitul excesiv.
Este indicată în menopauză în special pentru ca este un antihemoragic foarte bun. Ciclul menstrual abundent şi sângerările puternice de la debutul menopauzei pot fi ameliorate semnificativ cu ajutorul tratamentului cu creţişoară. Se administrează, ca şi salvia, sub formă de pulbere măcinată fin cu ajutorul râşniţei de cafea câte o linguriţă rasă de 4 ori pe zi , se va ţine sub limbă timp de minute, după care se înghite cu apă. Administrarea plantelor sublingual face ca efectele acestora să fie mai puternice şi să se asimileze mai bine. Se recomandă mai ales femeilor care suferă de nervozitate şi stres, avand efecte de calmare şi relaxare.
Se foloseşte sub formă de infuzie, căni pe zi.

Se poate folosi şi în aromoterapie, adăugând câteva picături de ulei volatil natural de melisă în cadă atunci când facem baie sau în lampa de aromoterapie. Activitatea fizică regulată joacă un rol esenţial în asigurarea stării de bine şi a sănătăţii. Menţinerea masei musculare şi a rezistenţei oaselor sunt două lucruri importante pentru pentru femeile aflate la menopauză. Aerobicul, mersul pe jos sau pe bicicletă, înotul, dansul sunt doar câteva exemple de exerciţii fizice usoare şi, în acelaşi timp plăcute pe care le puteţi include în viaţa dumneavoastră.
Mişcarea şi exerciţiile fizice îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi diminuează sensibilitatea organismului la dereglările hormonale, crescând în acelaşi timp şi calitatea somnului. Sauna şi duşurile alternative întăresc sistemul circulator, fiind recomandate contra bufeurilor de căldură. Relaxarea cu ajutorul tehnicilor de respiraţie, a procedeelor yoga sau prin meditaţie este binevenită, îmbunătăţind sănătatea şi eliminând stresul şi agitaţia mentală.

Este recomandat ca, în perioada menopauzei, femeia să acorde zilnic timp suficient pentru a se relaxa fizic, psihic şi mental prin diverse exerciţii de relaxare şi destindere. O baie relaxantă, în care adăugăm câteva picături de ulei volatil de melisă, geranium, lavandă şi trandafir, urmată de aplicarea unui ulei natural de măsline sau germeni de grâu, în care putem adăuga câteva picături de ulei volatil natural de ylang ylang pe întreaga suprafaţă a corpului, poate să constituie un răsfăţ binemeritat de femeia care se confruntă cu stări de nelinişte, agitaţie sau instabilitate emoţională.
Bufeurile sunt reduse semnificativ dacă, atunci când se declanşează, urmăriţi să respiraţi conştient şi profund, închizând ochii şi gândindu-vă la ceva foarte plăcut şi relaxant. Pentru întărirea muşchilor vaginali şi pelvieni şi prevenirea uscăciunii vaginale este recomandată efectuarea zilnică a exerciţiilor Kegel. Acestea presupun antrenamentul muşchilor perineului, ajutând astfel la menţinerea unei vieţi sexuale active.

Imi amintesc stagiul de endocrinologie din timpul facultatii si cursul despre menopauza, cu tot dezastrul pe care il provoaca in organism lipsa de hormoni. Inca din anii ’90 pozitia endocrinologilor era ferma si clara, menopauza se trateaza! Suntem in si ma uit ingrozita la atitudinea colegilir mei medici fata de acest subiect.
Nu numai ca majoritatea dintre ei nu au informatii si cunostinte despre ultimele produse in materie de substitutie hormonala, dar mai si afirma cu vehementa ca e contraindicat si chiar periculos sa apelezi la asa ceva. Mai pragmatic spus, asta e, odata ce ai intrat la menopauza trebuie sa te resemnezi, viata ta s-a terminat. Acolo unde in tari precum Franta tratamentul de substitutie e compensat, iar femeile iau hormoni pana la ani, in Romania avem doctori care au ramas la conceptiile din Evul Mediu.
Pierdute intre endocrinologi si ginecologi, femeile la menopauza nu gasesc indrumare si atentie la niciunii dintre ei. Sa nu mai reprezinte categoria 50 PLUS interes pentru lumea medicala? Este rusinos si nedrept sa iei in deradere si in zeflemea asa un subiect.

Este absurd sa condamni la suferinta o categorie intreaga de femei, doar pentru ca sa scapi de bataia de cap. Este condamnabil pentru societate si medicina sa lase osteoporoza sa ne roada precum o molie cand exista tratament pentru asta. Este nepermis sa existe atat de putin interes pentru educatie si informare cand vine vorba de etape firesti ale vietii oricarei femei, despre care nimeni nu spune nimic.
Este trist sa vedem kilogramele in plus ca pe un semn al lipsei de vointa, acolo unde lipsa hormonilor estrogeni distruge tot: metabolism, sistem osos si nervos, piele, par etc. Peste noapte totul se prabuseste, te trezesti alt om, te uiti in oglinda si nu te mai recunosti, gandesti, simti si te comporti ca un strain. Evită băuturile răcoritoare carbogazoase, deoarece acestea conţin mulţi fosfaţi care împiedică fixarea calciului în oase. Mihaela Bilic: reguli de nutriţie pentru perioada de menopauză! Pentru că poate să fie o perioadă destul de dificilă, Dr.

Mihaela Bilic îţi mărturisteşte 10 secrete de nutriţie pentru perioada de menopauză! Iulia Pocol. Ciocolata şi pizza, alimentele la care poftim cel mai des. Bere într-o alimentaţie sănătoasă? Da, iată 3 motive ca s-o consumi! Tags: colesterol grasime menopauza nutritie secrete.
Meniu de Dragobete cu care să îţi impresionezi jumătatea. Ziare Online. S-a aflat! Care este cauza apariției cheagurilor de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca? Șefii UE au decis! Toți cetățenii europeni vor avea pașaport de vaccinare. Dietă și nutriție. Ce se întâmplă dacă mănânci un avocado pe zi.

Câte calorii are un avocado? Ce poate ascunde pofta de iute? Cel mai nou articol Video. Adevărul despre renunțarea la gluten și lactoză. AUR a dat marea lovitură!

Dr Mihaela Bilic, femeile la 50 de ani: Menopauza se trateaza

Menopauza, tratamente şi remedii naturiste
Cauzele menopauzaa Exista multe boli ereditare care pot duce la coxartroza. De regula, acestea sunt conditiile care implica deteriorarea tesutului conjunctiv ligamente, oase si Mihalea sau a bolilor de colagenoza, de exemplu, sindromul Stickler. Displazia soldului este o afectiune congenitala articulara care are originea in subdezvoltarea oaselor si ligamentelor articulare, astfel incat anumiti copii dezvolta deseori subluxatii si dislocari ale capului femurului. Unii oameni pot avea Mihaela bilic tratament menopauza si nici macar nu stiu, pana o gasesc accidental, de exemplu, cand fac o radiografie. Acesti pacienti pot dezvolta osteoartrita cauzata de displazie, afectiune ce apare tratament articular hormonal general la femei intre 25 si 55 de ani. Acest lucru se Mihaela bilic tratament menopauza faptului ca activitatea fizica redusa ajuta articulatia sa functioneze in mod normal.

La femeile tinere, boala se poate dezvolta in timpul sarcinii si dupa nastere, iar in cazul persoanelor mature si varstnice se intampla dupa scaderea activitatii fizice de dupa tratament articular hormonal.

Dr. Mihaela Bilic: de ce e bine să luăm hormoni la menopauză VIDEO by CSID

Tratament articular hormonal

Menopauza defineşte momentul în care are loc oprirea ciclului menstrual al unei femei şi apare în general în jurul vârstei de 55 de ani. Menopauza este precedată de Mihaela bilic tratament menopauza perioadă de diminuare a secreţiilor hormonale numită premenopauză, care debutează de obicei la de ani. Perioada care succede instalării menopauzei se numeşte postmenopauză şi este departe de a fi considerată, ca altă dată, începutul bătrâneţii sau sfârştitul tinereţii. Dar pentru că poate să fie o perioadă destul de dificilă, Dr. Mihaela Bilic îţi mărturisteşte 10 secrete esenţiale de nutriţie pentru perioada de menopauză! Dietele repetate prăbuşesc cheltuielile calorice, aşa că metabolismul vostru, Mihaela bilic tratament menopauza afectat, se va lenevi de tot la menopauză.

Renunţă la mezeluri, tocături, carne împănată, caştaval şi uită definitive de produsele de patiserie. Evită prăjeala ca mod de a găti şi preferă grătarul, cuptorul sau fierberea înăbuşită. Indiferent bi,ic ar fi de gras, peştele este similar din punct de vedere caloric cu carnea, aşa că nu te teme că ai putea Mihaela bilic tratament menopauza raţia zilnică dacâ mănânci foarte des somon, ton, macrou, hering, sardine. Laptele şi produsele lactate sunt cea mai bună sursă de calciu, cu condiţia să Mihaeka degresate pentru a putea fi consumate în cantităţi substanţiale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?