Consultatie specialist pentru menopauza

Consultatii ginecologice, senologice si menopauza. – pentru promovare: oferte, noutati, recompense. Controlul ginecologic este recomandata spre a fi efectuat de catre un specialist ginecolog, cel putin o data pe an. Fie ca este o decizie personala de control general periodic, fie ca se iveste cel mai mic semn de disconfort, examinarea este necesara. Cabinetul de endocrinologie al MEDO Brasov ofera intreaga gama de servicii de specialitate pentru pacientii cu boli endocrine, iar consultatiile de endocrinologie sunt oferite de Dr. Med. Raluca DENES, medic specialist endocrinolog.

De la 1 mai , consultatiile de endocrinologie sunt decontate de CJAS Brasov, pentru pacientii care vin cu bilet. Consecințele menopauzei. Articol realizat cu ajutorul Dr. Ana Maria Chiscop – Medic primar Obstetrică – Ginecologie. Ai peste 50 de ani și experimentezi stări precum bufeuri, insomnii, tulburări emoționale, probleme de memorie, scăderea libidoului, uscăciune vaginală și dispaurenie (durere la contact sexual). Programare consultatie endocrinologie tel: Principalele patologii endocrine diagnosticate si tratate sunt: Afectiuni ale glandei tiroide:nodul tiroidian unic sau gusa multinodulara, tiroidita cronica autoimuna, hipo sau hipertiroidii (inclusiv boala Basedow), Menomin Forte În România tiroidian/5(5).

Consultatie specialist pentru menopauza

Consultatie specialist pentru menopauza
Să aibă penhru să îi abordeze şi să le spună ce li Consultatie specialist pentru menopauza întâmplă. Ecografie Cardiologie Endocrinologie Pneumologie Dermatologie. Ce trebuie să știi despre tehnologia 5G. Medicii vorbesc despre două mari semne care ar trebui să le dea de gândit femeilor cu privire la apariţia premenopauzei. Simtomele sunt diferite. Ecografia musculoscheletală este o metodă de examinare imagistică prin care medicul spacialist obține imagini detaliate Uneori simptomele pot fi inexixtente, sau pot varia de la senzatii usoare la Consultatie specialist pentru menopauza grave care afecteaza intregul organism si starea generala de sanatate. Yahoorss Abonamente Despre cookies Politica de confidentialitate.

Boli genitale maligne depistarea precoce a Menomin Forte În Româniaului de col uterin — frotiu Babes — Papanicolau, de endometru s. În al doilea rând o deschidere a persoanelor care se apropie sau care sunt în această situaţie către oameni de specialitate. Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce. Spune-ne ce te doare!
Consultatie Endocrinologie cu pposibilitatea de a efectua si ecografie de tiroida si set de analize de tiroida; medic cu experienta clinica. PROGRAM DE LUNI PÂNĂ VINERI – , SÂMBĂTĂ – LOCATIE CALEA GRIVIȚEI 26A, București Menopauza în sine nu are nevoie nici de tratament dacă, cu înțelepciune și desigur sănătate o acceptăm ca o parte a vieții. Însă atunci când simptome, senzații pe care nu le aveau anterior afectează calitatea vieții sau când la screeningurile anuale apar semne de întrebare, este necesară intervenția specialistului.”, explică Conf. Prof. Dr. Nicolae Poiană, membru fondator al Societății Române de.

Pregatirea pentru consultatie Medicul de familie poate trimite pacienta la un specialist (ginecolog) pentru evaluarea situatiei. Intrebari care pot fi adresate de catre medic Medicul va pune intrebari legate de simptomele prezente si va evalua statusul hormonal. Intrebarile pe care le poate adresa medicul sunt. Comunica direct cu medicul specialist. Afla sfatul medicului pentru problema ta! Comunica aici!

Consultatii endocrinologie

Consecintele menopauzei - Donna Medical Center
Blog » Consultatie specialist pentru menopauza utile » Afecțiuni benigne ginecologice » Consecințele menopauzei. În al doilea rând o deschidere a persoanelor care se apropie sau care sunt în această situaţie către oameni de specialitate. Şi, dintr-o dată, nu mai are menstruaţie şi descoperă că a intrat la menopauză. Dacă în erau în evidență milioane de femei la post-menopauză, se estimează că în vor fi 1. Practic sunt patru lucruri pe care le poţi face ca să poţi trece mai uşor peste problemele aduse de această schimbare, pootrivit profesorului Niculescu.

Simptomele ale bolii Graves un tip de hipertiroidism care rezultat din secretia excesiva de hormoni tiroidieni – diaree – dificultate de a dormi – oftalmopatie Graves – oboseala si slabiciune – gusa – intoleranta la caldura – batai neregulate si rapide ale inimii – iritabilitate Consultatie specialist pentru menopauza modificarea starii de spirit – ingrosarea pielii si roseata gambelor – tremur – scadere inexplicabila in greutate.

Controlul ginecologic este recomandata spre a fi efectuat de catre un specialist ginecolog, cel putin o data pe an. Fie ca este o decizie personala de control general periodic, fie ca se iveste cel mai mic semn de disconfort, examinarea este necesara unui mod de viata sanatos si preventiv. Va puteti prezenta direct la Centrul de Fertilitate — Omini Clinic sau puteti veni la indrumarea medicului de familie. Nu exista o varsta standard la care sa poata fi efectuata prima consultatie la cabinetul de ginecologie. Sanatatea fiecarei femei depinde de anumiti factori care difera de la caz la caz: data aparitiei primei menstruatii, data inceperii vietii sexuale.

Este necesara prezentarea la consultatie in cazurile in care prima menstruatie apare prea devreme sub 12 ani sau prea tarziu peste 16 ani.
Specialistul ginecolog va depista, in urma acestui control, eventualele afectiuni genitale sau mamare si va oferi sfaturi utile cu privire la pastrarea unui echilibru sanatos, a unei igiene corecte si a unei vieti sexuale lipsite de griji. Să aibă curajul să îi abordeze şi să le spună ce li se întâmplă. Această trecere este marcată şi de modificări obiectivabile. Una dintre caracteristicile acestei perioade este o modificare endocrină importantă. Reversul acesteia n-a distrus viața nimănui. Menopauza în sine nu are nevoie nici de tratament dacă, cu înțelepciune și desigur sănătate o acceptăm ca o parte a vieții. Însă atunci când simptome, senzații pe care nu le aveau anterior afectează calitatea vieții sau când la screeningurile anuale apar semne de întrebare, este necesară intervenția specialistului.
Nicolae Poiană, membru fondator al Societății Române de Menopauză. O femeie aflată la menopauză poate avea o viaţă sxuală activă.

Uscăciunea vaginală care apare la menopauză face dificil actul sexual din cauza durerii. Însă această problemă se poate trata. Medicii vorbesc despre două mari semne care ar trebui să le dea de gândit femeilor cu privire la apariţia premenopauzei. Tulburările de menstruaţie. De obicei este vorba despre sângerări abundente. Aici trebuie văzut dacă nu există un polip sau fibrom. Pot fi făcute tratamente cu fitoestrogenii pot ajuta până la un anumit moment.
Dar doar sub supraveghere medicală. Medicii spun că aceste substitute sunt de fapt estrogen şi progesteron, hormoni pe care noi îi avem în organism. Însă tratamentul constă în folosirea unora sintetici, iar tot ceea ce este sintetic ne sperie. Clinica a fost lansatăp de Dr Iosif Niculescu, un medic care are o experienţă internaţională în obstretică şi ginecologie de peste 30 de ani.

Problemele fiecărei paciente sunt discutate în cadrul unei echipe mixte care comunică și colaborează, iar ce este mai important, pacienta beneficiază și de servicii de consultanță în ceea ce privește stilul de viață. O femeie al cărei psiholog comunică cu neurologul și cu endocrinologul va beneficia de un tratament mai eficient. Medicina de precizie, personalizată și adaptată permanent la starea fiecărei paciente este abordarea corectă atunci când intervin situații de patologie. Un program de screening corect și tratamentele moderne, atunci când se impun, cresc calitatea vieții pacientelor și scad incidența unor boli precum osteoporoza sau bolile cardio-vasculare.
Din experiența personală, multe femei sunt speriate de tratamentul de substituție hormonală, însă nu toate pacientele au nevoie de acest gen de tratament. Raportul între riscuri și beneficii se calculează, întotdeauna, într-un mod personalizat. De exemplu, după vârsta de 50 de ani, incidența Menomin Forte În Româniaului de sân este mare. Conform statisticilor, din de femei, 23 vor face Menomin Forte În România de sân. Dacă toate cele de femei ar urma un tratament de substituție hormonală, 27 vor face Menomin Forte În România de sân, adică cu patru cazuri mai mult.

Consumul de alcool ar crește incidența cu 6 cazuri. Supraponderalitatea crește incidența la 25 de cazuri. Pe de altă parte, pacientele care urmează un tratament de substituție sunt ținute sub observație, fac teste de screening mai frecvente și au șanse mult mai mari să depisteze un eventual Menomin Forte În România de sân în stadii incipiente.
Iosif Niculescu. În plus, multe dintre paciente nu știu că stările lor negative depresie, furie, anxietate, pierderea memoriei au legătură cu instalarea menopauzei. Multe paciente înțeleg legătura între unele simptome deranjante bufeuri și menopauză, dar nu știu că există soluții pentru ele. Și, în consecință, nu raportează doctorului aceste simptome. Dacă în erau în evidență milioane de femei la post-menopauză, se estimează că în vor fi 1. În Europa, vârsta asociată cu debutul menopauzei este în creștere mediana la 54 de ani , deși factorii care induc menopauza timpurie sunt, la rândul lor, tot mai frecvenți în viața femeilor – obezitate, fumat, sedentarism.
O categorie specială de paciente sunt cele care au intrat în menopauză precoce, întrucât acestea necesită în mod aproape obligatoriu tratament.

Putem vorbi despre menopauză precoce atunci când aceasta se instalează mai devreme de împlinirea vârstei de 40 de ani. În ultima perioadă, se observă o creștere a incidenței acestui fenomen. Cifra actuală este greu de precizat tocmai datorită cauzelor multiple, din ce în ce mai des de natură chirurgicală. Scăderea în greutate poate, de asemenea, ajuta la scăderea frecvenței micțiunilor.
Ca variante complementare de tratament, se recomandă exercițiile Kegel de consolidare a mușchilor pelvini , fizioterapia și terapia cu estrogen, iar ca ultimă soluție – chirurgia pentru stimularea nervului sacral. Instabilitatea emoțională Fluxul redus al hormonilor sexuali în timpul menopauzei influențează starea emoțională a unei femei, care se poate confrunta cu. Dacă vrei să vorbești cu un consilier specializat și să primești recomandări personalizate pentru diagnosticarea durerilor tale de sâni la Centrul de Excelență pentru diagnosticul afecțiunilor mamare și ginecologice, programează-te acum pentru recomandări și asistență gratuite! Articole recomandate.

Citeste tot articolul ». Ecografie Musculo-Scheletală Ecografia musculoscheletală este o metodă de examinare imagistică prin care medicul spacialist obține imagini detaliate Ecografie transvaginala endovaginala Ecografia transvaginală reprezintă o examinare a organelor genitale feminine cu ajutorul ultrasunetelor, folosind un transductor Înscrie-te la Newsletter! Asiguratori parteneri. Clinica Traian – Foișorul de Foc București, str. Traian nr. Clinica Pipera – Barbu Văcărescu București, str. George Constantinescu, nr. Servicii de Excelență pentru Sănătatea Femeii Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce.

Toate drepturile rezervate. Chestionar satisfacție pacienți Website realizat de Triumf Termeni și condiții.
București, str.

Consultatie Endocrinologie – medic cu experienta clinica indelungata


Ai peste 50 de ani și experimentezi stări precum bufeuri, insomnii, tulburări emoționale, probleme de memorie, scăderea libidoului, uscăciune vaginală și dispaurenie durere la contact sexual. Aceste semne și simptome sunt specifice menopauzei, dar continuă și în postmenopauză și sunt însoțite de uscarea și subțierea tegumentelor, a părului și a unghiilor și de modificări ale dinților și gingiilor. Menopauza este asociată cu sfârșitul ciclului Consultatie specialist pentru menopauza și se instalează la aproximativ un an de la ultima menstră. Această stare este rezultatul unor modificări naturale ale hormonilor, care au loc treptat, pe parcursul mai multor ani, și care favorizează de multe ori apariția unor afecțiuni precum: boli cardiovasculare, osteoporoză, incontinență urinară, luarea în greutate, dar și tulburări emoționale.

Odată cu înaintarea în vârstă, de obicei în Consultatie specialist pentru menopauza vârstei de 50 de ani, nivelul estrogenului și progesteronului scade, numărul și calitatea Consultatie specialist pentru menopauza se reduc și ciclul menstrual devine neregulat. Această perioadă, numită premenopauză, poate dura câțiva ani și se încheie odată Consultatie specialist pentru menopauza ultimul ciclul menstrual, fiind urmată după aproximativ un an de menopauză și apoi de postmenopauză. În specualist postmenopauzei, nivelul hormonilor continuă să scadă și apoi se stabilizează la un nivel redus. Estrogenul ocupă un rol important în reglarea temperaturii corpului, formarea osoasă și echilibrul mucoasei vaginului, motiv pentru care scăderea lui din organism determină apariția unor afecțiuni legate de aceste procese. Osteoporoza Scăderea nivelului de estrogen este un factor determinant pentru pierderea mineralelor din oase. Astfel, odată cu instalarea menopauzei, oasele penyru mai fragile și se pot fractura mai ușor, în special oasele de la încheietura mâinilor, de la șold și de la nivelul coloanei vertebrale.

Specialisr se manifestă de multe ori și prin deformarea coloanei și tasarea vertebrelor, determinând aspectul încovoiat. De Consultatie specialist pentru menopauza, pentru a preveni această afecțiune, se recomandă aportul de vitamine și minerale calciu si vitamina D, în specialcât și activitățile fizice. Bolile cardiovasculare Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces din lume și ocupă unul dintre primele locuri și în cazul femeilor aflate la menopauză. Aceste boli apar ca urmare a creșterii nivelului de colesterol din sânge, care anterior era controlat cu ajutorul estrogenului.

Consecințele menopauzei

ENDOCRINOLOGIE - Consultație

Endocrinologia se ocupa mmenopauza studiul glandelor endocrine si al hormonilor produsi de Consultatie specialist pentru menopauza. Termenul de hormon deriva din limba greaca si inseamna « a pune in miscare », ceea ce explica actiunea dinamica a hormonilor asupra dezvoltarii, cresterii si metabolismelor. Consultatia de endocrinologie vizeaza in principal evaluarea manifestarilor excesului sau deficitului hormonal si examinarea directa a glandelor palpabile tiroida, gonadele masculine — testiculele informatii ce sunt coroborate speciallst istoricul bolilor pacientului sau al familiei si Consultatie specialist pentru menopauza rezultatul unor analize de laborator, care permit aprecierea Comsultatie a concentratiei hormonilor in sange.

Dupa cum am mentionat hormonii sunt implicati in reglarea sistemelor fiziologice esentiale pentru existenta: echilibrul intern al apei si al CConsultatie minerale, reglarea poftei de mancare, termoreglare, controlul perioadelor de somn si veghe, procesele de crestere si reproducere. De regula simptomele din afectiunile endocrine sunt nespecifice si de aceea prezentarea la medic este intarziata. Consultatie specialist pentru menopauza ceea ce priveste endocrinologia pediatrica, tulburarile de crestere, pubertatea precoce inainte de 8 ani sau intarziata peste ani sunt doar cateva din exemplele ce necesita evaluare endocrinologica. Dr Elena Lazar — Medic specialist endocrinologie. Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly.

Lasă un răspuns