Consultaie specialis pentru menopauza

Menopauza (perioada climacterică) este o stare fiziologică din viaţa unei femei care reprezintă încetarea definitivă a menstruației, datorită unei deficiențe permanente și ireversibile de hormoni sexuali feminini (estrogen și progesteron). Menopauza defineşte o întreagă etapă biologică caracterizată prin modificări hormonale, fiziologice și psihice. Alte masuri pentru a ajuta organismul la menopauza includ: dieta, care ar trebui sa se bazeze pe fructe, legume si cereale; stimularea activitatii fizice sub forma de drumetii, incarcarea zilnica; utilizarea remediilor naturale moi pentru a elimina simptomele individuale; de exemplu, gelurile speciale. Pentru a înţelege mecanismele care sunt ţintite în cursul hormonoterapiei post-menopauză, este necesară aducerea în discuţie a fiziopatologiei acestei perioade. În perioada de premenopauză are loc reducerea capitalului folicular care răspunde din ce în ce mai greu la stimularea cu gonadotropi, de aceea se reduce totodată producţia de progesteron şi de inhibină B, iar compensator creşte foarte mult FSH. Consecințele menopauzei.

Ai peste 50 de ani și experimentezi stări precum bufeuri, insomnii, tulburări emoționale, probleme de memorie, scăderea libidoului, uscăciune vaginală și dispaurenie (durere la contact sexual). Aceste semne și simptome sunt specifice menopauzei, dar continuă și în postmenopauză și sunt însoțite de uscarea și subțierea.

Consultaie specialis pentru menopauza

Consultaie specialis pentru menopauza
Perimenopauză menopauza de tranziţie — poate să debuteze după 40 de ani sau chiar mai devremeapar menstrele neregulate sau chiar perioade în care ciclul menstrual lipseştesângerările pot fi abundente, pot dura mai mult sau mai puţin decât de obicei, accentuarea sindromului premenstrual PMSsensibilitate accentuată la nivelul sânilor etc. Lăptișorul de matcă este o substanță secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor și este folosit pentru hrana larvelor în primele trei zile de viață ale acestora. Alte sfaturi și soluții utile Ține cont și de sfaturile de mai jos pentru a trece mai ușor peste problemele pe care menopauza le poate aduce în viața ta. În cazurile în care menopauza a fost indusă Consultaie specialis pentru menopauza sau apare precoce mai pot apărea și depresii sau anxietate. Este în special recomandat pentru înlăturarea bufeurilor, insomniilor și stărilor de nervozitate sau iritabilitate. Închide notificarea.

Va puteti prezenta direct la Centrul de Fertilitate — Omini Clinic sau Consultaie specialis pentru menopauza veni la indrumarea medicului de familie.
La menopauza, organismul femeii inceteaza sa mai produca estrogen, principalul hormon sexual feminin, iar acest declin poate duce la aparitia simptomelor. Insa este important sa retinem ca nivelul estrogenului poate varia si in anii care reprezinta tranzitia spre menopauza, adica anii de dinaintea ultimei menstruatii (perimenopauza). Pentru diminuarea simptomelor menopauzei există anumite indicaţii, inclusiv terapia cu hormoni realizată sub strictă supraveghere a uni medic specialist, care presupune înlocuirea hormonilor naturali, atunci când oganismul nu mai produce suficienţi. Pregatirea pentru consultatie Medicul de familie poate trimite pacienta la un specialist (ginecolog) pentru evaluarea situatiei. Intrebari care pot fi adresate de catre medic Medicul va pune intrebari legate de simptomele prezente si va evalua statusul hormonal. Intrebarile pe care le poate adresa medicul sunt.

Simptome menopauza: de la ce varsta incepe tranzitia si cum se manifesta

Menopauza - ce este, când apare, cum se manifestă și tratează
De aceea, pentru a preveni această afecțiune, se recomandă aportul de vitamine și minerale calciu si vitamina D, în specialcât și activitățile fizice. O dietă bogată în calciu încă din adolescență atunci când se formează o mare parte a masei osoase poate consituti o poliță de Consultaie specialis pentru menopauza pentru menopauză. Înaintarea în vârstă, stilul de viaţă, anumite afecţiuni şi moştenirea genetică fac diferenţa în ceea ce priveşte momentul instalării menopauzei. Menopauza se instalează în general în jurul vârstei de 50 de ani în ceea ce priveşte populaţia rasei albe şi 45 de ani pentru rasa galbenă, având ca limite generale pentru populaţia globală de ani.

Comentarii 0. Totodata, poate sa apara inflamatia peretilor vaginali, Consultaie specialis pentru menopauza instalarea vaginitei atrofice. În numeroase cazuri această perioadă din Consultaiw femeilor este acompaniată și de alte probleme de sănătate care se pot dezvolta din anumite motive și care pot afecta femeile specualis la nivel fizic cât și psihic.

Conține extract din rădăcină de black cohosh Cimifuga racemosa , o sursă naturală de estrogeni. Este un produs foarte util pentru femeile care urmăresc diminuarea efectelor negative ale menopauzei deoarece joacă un rol important în reducerea bufeurilor și a tulburărilor emoționale, de somn și de apetit cu care acestea se confruntă. Alte efecte benefice asupra organismelor afectate de această perioadă includ următoarele: reducerea pierderilor de masă osoasă, reducerea uscăciunii și subțierii mucoasei vaginale, reducerea excesului de testosteron din organism și creșterea efectului serotoninei și dopaminei.
Se administrează prin consumul capsulelor o dată sau de două ori pe zi, în funcție de intensitatea simptomelor și de sfatul medicului. Disponibil la: Plantum și Vegis.

Female Hormone Blend Este un supliment natural excelent pentru reglarea echilibrului hormonal feminin, având în compoziția sa 12 extracte din plante medicinale și mai multe componente homeopate. Compoziția este un amestec patentat de black cohosh Cimifuga racemosa , dong quai Angelica sinensis , floarea pasiunii Passiflora incarnata , zmeur Rubus idaeus , schinduf Trigonella foenum-graecum , lemn dulce Glycyrrhiza glabra , calin Viburnum opulus , mușețel Matricaria recutita , palmier pitic Serenoa repens , yam sălbatic Dioscorea villosa , nuc cenușiu Juglans cinerea , kelp Laminaria spp.
Acest produs funcționează ca o sursă naturală de fitoestrogeni pentru organismele care duc lipsă de aceste substanțe, fiind foarte util femeilor care se confruntă cu menopauza deoarece permite reducerea frecvenței și intensității bufeurilor, a transpirațiilor nocturne, a palpitațiilor și a altor simptome neplăcute care duc la scăderea calității vieții. Se recomandă administrarea a câte 2 capsule de ori în fiecare zi, la masă, împreună cu ml de apă. Este un produs nerecomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Dong Quai mg Având la bază planta Dong Quai, una dintre cele mai folosite din medicina tradițională chineză pentru tratarea anumitor afecțiuni specifice femeilor, acest produs se dovedește foarte eficient în combaterea simptomelor provocate în special de pre-menopauză.
În această categorie intră manifestări precum iritabilitatea, insomniile, amețelile, migrenele, uscăciunea vaginală sau bufeurile. Mai mult decât atât, acest supliment natural se dovedește foarte eficient și pentru prevenirea osteoporozei, prin stimularea sintezei progesteronului. Se administrează prin 1 sau 2 capsule în fiecare zi, la masă, pentru prevenție, dar se poate ajunge și la 6 capsule pe zi în cazurile acute.
Cere sfatul medicului specialist pentru a stabili tratamentul tău. Lăptișor de matcă pur eco izoterma Este un supliment natural foarte benefic pentru organism și pentru sistemul imunitar la modul general, reușind să combată eficient simptomele provocate de menopauză, tulburări de menstruație, imunitate scăzută, epuizare fizică sau psihică, probleme de memorie, hipertensiune sau afecțiuni endocrine.

Capsule Menopauză Fares Acest supliment natural este special conceput pentru combaterea efectelor negative provocate de menopauză, având puternice efecte estrogenice, antioxidante, tonice și calmante pentru organism.
Este în special recomandat pentru înlăturarea bufeurilor, insomniilor și stărilor de nervozitate sau iritabilitate. În compoziția capsulelor intră plante precum Talpa Gâștii, rădăcină de lemn dulce, extract de Cimifuga racemosa, salvie și extract de trifoi roșu. Se recomandă administrarea unei capsule de 3 ori pe zi, la circa 2 ore după fiecare masă. Nu se recomandă persoanelor care suferă de hipersensibilitate la vreunul dintre ingredientele produsului, motiv pentru care e bine să citești cu atenție descrierea sa.
Ceai Menopauză Efectele benefice ale ceaiurilor medicinale pentru organismul uman sunt bine cunoscute, iar femeile aflate la menopauză pot apela la acest produs natural conceput special pentru menținerea confortului fizic și psihic. Ingredientele sale includ salvie, fructe de fenicul, lucernă, crețișoară, rădăcină de lemn dulce, frunze de rozmarin, frunze și flori de păducel și flori de lavandă.

Are puternice efecte estrogenice, antioxidante, tonice și calmante, fiind foarte util pentru îmbunătățirea circulației sângelui și pentru eliminarea unor simptome precum insomniile, bufeurile și starea de iritabilitate sau nervozitate. Se recomandă consumul a căni cu ceai în fiecare zi, dar persoanele ce suferă de hipertensiune arterială ar trebui să ceară sfatul medicului înainte de administrare.
Se recomandă administrarea a 1 — 3 capsule în fiecare zi cu minute înainte de masă. Curele trebuie menținute pe o perioadă de circa 3 luni, dar nu se recomandă persoanelor care suferă de afecțiuni neurologice și psihice epilepsie, schizofrenie etc. Calcium Magnesium with Vitamin D Formula pe bază de calciu, magneziu și vitamina D contribuie la menținerea sănătății și buna funcționare a sistemului muscular, a sistemului nervos și a sistemului imunitar.
Tinctură de salvie Faunus Efectele sale astringente, antiseptice, antisudorifice, tonice, colerice, estrogenice și antiinflamatoare sunt foarte benefice pentru organismele care trec prin perioada menopauzei și se confruntă cu simptome precum bufeurile, transpirațiile excesive, amețeli sau stări de nervozitate.

Acest produs natural asigură aportul necesar de nutrienți și substanțe bioactive pentru suplimentarea dietei, recomandându-se administrarea prin diluarea de 3 ori pe zi a câte de picături în 50 ml de apă fiartă și răcită. Disponibil la: Plantum. Climenum Este un supliment natural special conceput pentru a ameliora simptomele menopauzei printr-o combinație de ingrediente active și foarte eficiente în combaterea efectelor negative provocate de această perioadă.
Lista de ingrediente include trifoi roșu, hamei, crom, balsam de lămâie, zinc, vitaminele C, B6, D și E. Climenum ajută la eliminarea bufeurilor, anxietății, iritabilității, insomniilor, scade riscul de osteoporoză și ajută la buna funcționare a sistemului imunitar. Disponibil la: FarmaciaDona. Alte sfaturi și soluții utile Ține cont și de sfaturile de mai jos pentru a trece mai ușor peste problemele pe care menopauza le poate aduce în viața ta. Încearcă să-ți stabilești un stil de viață cât mai sănătos și echilibrat, deoarece acest lucru te va ajuta foarte mult în ameliorarea simptomelor menopauzei. Trebuie să eviți stresul, fumatul, cofeina și alcoolul cât de mult posibil.

Fumatul crește riscul de dezvoltare a bolilor cardiace și a osteoporozei și poate determina declanșarea menopauzei înainte de termenul normal.
Alcoolul provoacă bufeuri, unul dintre cele mai neplăcute efecte ale menopauzei. Conform doctorilor, un pahar de vin pe zi este sănătos, însă doar atât! În același timp va fi necesar să te dedici unei alimentații sănătoase și exercițiilor fizice regulate, lucruri care vor spori mult capacitatea organismului de a se reface în urma problemelor provocate de menopauză. Încearcă să te relaxezi cât mai mult cu putință, iar în acest scop sunt foarte recomandate tehnicile de respirație, diferite exerciții yoga și meditația. Îți sugerăm să stabilești programe zilnice în care să elimini stresul cotidian cu asemenea tehnici, iar efectele benefice asupra fizicului și psihicului tău nu vor întârzia să apară. Băile relaxante, de obicei, au un efect extraordinar de calmare a organismului și a minții, iar pentru efecte maxime îți recomandăm să strecori în apa de baie și alte remedii naturale precum uleiul volatil de melisă, geranium, lavandă sau trandafir.

Băile pot fi urmate mai apoi de masaje corporale cu diferite uleiuri naturale, lucru care aduce o contribuție semnificativă la îmbunătățirea stării de spirit. Puterea minții nu trebuie neglijată deloc, iar de acest lucru trebuie să-ți amintești atunci când te confrunți cu probleme precum bufeurile, care pot fi reduse semnificativ dacă încerci să te gândești la ceva extrem de plăcut și relaxant. Exercițiile Kegel sunt foarte utile pentru întărirea mușchilor vaginali și pelvieni, precum și pentru prevenirea apariției simptomelor de uscăciune vaginală.
Nu în ultimul rând, exercițiile Kegel pot fi soluția prin care îți poți continua fără probleme activitatea sexuală. Sexul este benefic Referitor la activitatea sexuală, specialiștii susțin că este foarte important ca femeia să nu renunțe la contactele sexuale o dată cu intrarea în menopauză, deoarece raporturile sexuale regulate ajută foarte mult la menținerea sănătății organelor genitale. În cazul în care întâmpini probleme de uscăciune vaginală poți folosi cu încredere lubrifianți naturali în timpul contactelor sexuale pentru a spori umiditatea vaginului.

Nu uita că un vagin lubrifiat corect și natural scade foarte mult riscul de apariție a infecțiilor urinare și vaginale. Din păcate, nu există foarte multe lucruri pe care le poți face pentru a preveni apariția menopauzei, dat fiind faptul că este un fenomen biologic natural ce apare în viața oricărei femei.
Poți, însă, să te asiguri că această perioadă apare în viața ta în mod natural și la momentul potrivit, prin adoptarea unui stil de viață sănătos care include diete echilibrate, exerciții fizice regulate și vizite periodice la medic pentru monitorizarea stării tale de sănătate. Corespunde opririi definitive a ciclului menstrual, în care simptomatologia enumerată anterior dispare cu trecerea timpului. Este perioada care urmează menopauzei și se întinde pe o perioadă de ani după oprirea ciclului menstrual și constă în încetarea completă a activității funcționale ovariene. Instalarea menopauzei se caracterizează prin multiple modificări endocrine, metabolice și nervoase.

Bufeul este cel mai frecvent simptom al menopauzei; este expresia unei instabilități vasomotorii, datorate scăderii estrogenilor din sânge și se manifestă prin senzații bruște de căldură, însoțite de creșterea temperaturii cutanate și de transpirații. Datorită scăderii estrogenilor din sânge, peretele vaginal se subțiază și se inflamează, femeile acuzând senzația de uscăciune și arsură locală, care determină disconfort și dureri la contactul sexual. De asemenea, este afectat epiteliul vezicii urinare şi uretrei, favorizând apariția cistitei atrofice, a incontinenţei urinare, cu senzație de urinare frecventă și usturime. Boli genitale maligne depistarea precoce a Menomin Forte În Româniaului de col uterin — frotiu Babes — Papanicolau, de endometru s.
Afectiuni benigne si maligne ale sanului mastoza, fibroadenoame, chisturi mamare, Menomin Forte În România de san s. Consultatii ginecologice, senologice si menopauza. Consultatii ginecologice, senologice si menopauza Ecografie ginecologica, senologica, Dopler Screening genito-mamar Citologie Babes-Papanicolau Videocolposcopie Cauterizarea colului uterin Histeroscopie Interventii chirurgicale obstetrica-ginecologie Articole ginecologie.

Am fost informat a despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal: – pentru promovare: oferte, noutati, recompense. De ce este necesar? In urma controlului, vei primi raspuns si ajutor pentru urmatoarele afectiuni: Infectii genito-urinare uretrile, cistite, vulvo-vaginite, metrite, anexile s.

Medicamente pentru menopauză (Hormonoterapia post-menopauză)

Consecintele menopauzei - Donna Medical Center
Ai peste 50 de ani și experimentezi stări precum bufeuri, insomnii, tulburări emoționale, probleme de memorie, scăderea libidoului, uscăciune vaginală și dispaurenie durere la contact sexual. Aceste semne și simptome sunt specifice menopauzei, dar continuă și în postmenopauză și sunt însoțite de uscarea și subțierea tegumentelor, a părului și a unghiilor și de modificări ale dinților și gingiilor. Menopauza este asociată cu sfârșitul ciclului menstrual și se instalează la aproximativ un an de la ultima menstră. Această stare este rezultatul unor modificări naturale ale hormonilor, care au loc treptat, pe parcursul mai specixlis ani, și care Consultaie specialis pentru menopauza de multe ori apariția unor afecțiuni precum: boli cardiovasculare, osteoporoză, incontinență urinară, luarea în greutate, dar și tulburări emoționale.

Odată cu înaintarea în vârstă, de obicei în jurul vârstei de 50 de ani, nivelul estrogenului și progesteronului scade, numărul și calitatea ovulelor se reduc și ciclul menstrual sepcialis neregulat. Această perioadă, numită premenopauză, poate dura câțiva ani și se încheie odată cu ultimul ciclul menstrual, fiind urmată după aproximativ un an de menopauză și apoi de postmenopauză. În timpul postmenopauzei, nivelul hormonilor continuă să scadă și apoi se stabilizează la un Consultaie specialis pentru menopauza redus. Consultaie specialis pentru menopauza ocupă un rol important în reglarea temperaturii corpului, formarea osoasă și echilibrul mucoasei vaginului, motiv pentru care scăderea lui din organism determină apariția unor afecțiuni legate de aceste procese. Osteoporoza Scăderea nivelului de estrogen este un factor determinant pentru pierderea mineralelor din oase. Astfel, odată cu instalarea menopauzei, oasele devin mai fragile și se pot Consultaie specialis pentru menopauza Consiltaie ușor, în special oasele de la încheietura mâinilor, de la șold și de la nivelul coloanei vertebrale.

Consecințele menopauzei

Tot ce trebuie să ştii despre menopauză

Dezechilibrele hormonale cauzeaza aparitia simptomelor menopauzei, care pot sa difere de la o femeie la alta. Varsta medie, potrivit expertilor, la care femeile intra la menopauza este 51 menopquza ani, insa semnele Conxultaie simptomele se pot instala chiar mai devreme. Conform definitiei, menopauza are loc cand femeia nu a mai avut menstruatie pe o perioada de 12 luni consecutive. Consultaie specialis pentru menopauza inainte de debutul „oficial” al menopauzei, femeile trec printr-o perioada de tranzitie spre menopauza, numita de medici perimenopauza ori premenopauza. La menopauza, organismul femeii inceteaza sa mai produca estrogenprincipalul Consultaie specialis pentru menopauza sexual feminin, iar acest declin poate duce la aparitia simptomelor. Insa este important sa retinem ca nivelul estrogenului poate varia si in anii care reprezinta tranzitia spre menopauza, adica anii de dinaintea ultimei menstruatii perimenopauza.

Specialistii spun ca menopauza poate sa aiba loc oricand intre varsta de 45 de ani si cea de 55 de ani. In medie, varsta pentru debutul menopauzei este 51 de ani, insa ea poate sa aiba loc mmenopauza mai devreme. Sunt femei care incep sa aiba simptomele menopauzei cu aproximativ 4 ani inainte de ultima lor menstruatie, asa ca este posibil Consultaie specialis pentru menopauza si la 46 de ani ori chiar mai devreme sa aiba loc premenopauza. Primul semn al menopauzei este, pentrru regula, o modificare aparuta in „tiparul” normal al menstruatiilor.

Lasă un răspuns