Scurgere rozalie la menopauza cu histerectomie și anexectomie

Cel mai probabil, persoana va avea locul operației acoperit cu bandaje, i se vor fi atașat un cateter urinar pentru scurgerea urinei, o perfuzie, și, în funcție de tehnica operatorie care s-a folosit, un tub de scurgere în abdomen (dacă a fost vorba de histerectomie abdominală) sau un tifon steril în vagin (dacă histerectomia a fost. Probleme dupa operatia de histerectomie Din Comunitate. Buna seara,am o rugaminte la voi poate ma ajuta cineva cu un sfat. In urma cu aproape 3 luni mami s-a operat de histerectomie toatala,totul a decurs bine si recuperarea e ok,dar nu stiu din ce cauza de o luna de zile lu mami i se umfla mainile,putin la fata,si putin picioarele. 4/4/ · Toate femeile se gandesc cel putin o data in cursul vietii la acel moment in care vor fi la menopauza. Dr. Alina Burlacu, medic primar endocrinolog care consulta in Policlinicile Floreasca si Perla, evidentiaza cele mai importante informatii despre menopauza.

Factorii de risc pentru sangerarea vaginala in menopauza. Sangerarea in menopauza poate fi un semn de Menomin Forte În România. Unele statistici spun ca opt femei care prezinta sangerari in menopauza au Menomin Forte În România endometrial, iar cu cat pacienta se prezinta mai repede la medic, cu atat tratamentul este mai eficace si sunt sanse mai mari de vinedcare.

Scurgere rozalie la menopauza cu histerectomie și anexectomie

Medicul care ma operat este un medic renumit si ma trimes sa fac un control hematologic si urologic, ceea ce am facut. Acest tip de intervenție chirurgicală este tot minim invazivă și se realizează cu ajutorul unui laparoscop un tub cu ck video și cu lumină și a unor instrumente chirurgicale inserate prin câteva tăieturi mici în anexetomie dacă e vorba de un singur loc unde chirurgul trebuie să intervină, se face o singură tăietură mică în buric. Sărbători fericite tuturor! Buna ziua! Abonare newsletter. Buna ziua am 47 ani si sunt la premenopauza,asa mi-a spus doctorul ginecolog. Acum esti bine?

Am renuntat la munca de acasa si ma descurc foarte bine la serviciu. Acum doua luni a antarziat 10 zile si dupaia am avut hemoragie 14 zile si acum iara a antirziat 15 zile sex nu am facut de 4 luni. Stiu, sunt ingrozitoare dar te obisnuiesti, si nu vor mai Scurgere rozalie la menopauza cu histerectomie și anexectomie asa dese.
Bună tuturor, M-au impresionat experiențele citite în comentariile voastre și am prins curaj să pun și eu o întrebare, în speranța că mă poate îndruma sau lămuri cineva: la biopsia de col uterin a ieșit HSIL CIN 2 și CIN 3; în urma histerectomiei totale cu anexectomie bilaterală (fără a se scoate sau examina ganglionii), la. 10/8/ · eu am fost operata pe 17 sept la fundeni de histerectomie totala cu anexectomie bilaterala si un chist separat de peste kg, sunt din galati la 2 zile dupa operatie am avut hemoragie si medicul a spus ca e ceva normal, era ultimul ciclu. Am mers la ginecolog și mi-a spus că mi-a apărut un chist și pe ovarul drept și mi-a dat sa fac niste analize hormonale,am uitat să-ți spun că eu am avut și bufeuri, m-am cam speriat și urmează să merg cu rezultate le dar eu cred că o să rămân la menopauza.bucovinart.ro mi-a dat sa iau dufhaston 5 zile și.

histerectomie totala cu anexectomie bilaterala | Forumul Medical ROmedic

Menopauza este un proces fiziologic ce apare la orice femeie gozalie presupune incetarea ciclurilor menstruale. Căutați un medic sau un serviciu medical? Aștept răspuns. Perioada de spitalizare diferă de la femeie la femeie, dar are legătură și cu tehnica operatorie folosită. Florina spune.

Daca histerectomia se desfasoara pe cale laparoscopica, veti avea 4 incizii de mici dimensiuni max 1. Recuperarea dupa o histerectomie depinde de indicatia acesteia si de modalitatea de efectuare, histerectomia vaginala si cea laparoscopica avand recuperarea cea mai rapida. O serie de mituri fac ca aceasta interventie efectuata pentru afectiuni benigne sa fie mai greu acceptata de unele femei. Histerectomie nu inseamna neaparat menopauza – menopauza apare cand ovarele isi inceteaza functia sau sunt extirpate – uterul fiind doar receptorul hormonilor secretati de ovar.

Dupa histerectomia simpla, fara anexectomie, nu veti mai avea sangerarile menstruale, dar hormonal schimbarile sunt minime. Viata sexuala nu se schimba dupa histerectomie.
Dupa interventie se recomanda repaus sexual de minim 4 saptamani. In cazul in care este nevoie si de anexectomie extirparea ovarelor si trompelor , puteti beneficia de tratament de substitutie hormonal in cazul in care simptomele menopauzei sunt severe. In unele cazuri, histerectomia imbunatateste calitatea vietii, dar nu elimina complet simptomele, de exemplu in cazul endomentriozei. Call Center Patologii si alimente. Ce trebuie sa stii despre histerectomie Cuprins Ce este histerectomia si cand este indicata? Cum se poate efectua histerectomia? Tipuri de histerectomie Recuperarea dupa histerectomie.

Creați un cont pentru a explora toate avantajele portalului! Funcțiile menstruală și hormonală sunt astfel suprimate. Histerectomia subtotală totalizată este o intervenție recomandată în cazul unor tumori uterine mari, care nu presupune și anexectomie și păstrează funcția hormonală.
Chirurgii folosesc abordări diferite în ceea ce privește histerectomia, în funcție de motivul operației și de starea generală de sănătate a femeii. De tehnica utilizată depind timpul de vindecare și prezența sau absența unei cicatrici după operație. În chirurgie există două abordări, una tradițională operație deschisă și una modernă minim invazivă , iar pentru histerectomie se poate alege oricare dintre ele. Histerectomia abdominală este o operație deschisă, cea mai frecventă abordare în special când e vorba de afecțiuni benigne, dar și cea care implică cel mai mare risc de complicații precum infecțiile, cheagurile de sânge și deteriroarea țesuturilor. Medicul face o incizie de cm de la stânga la dreapta abdomenului sau de sus în jos și scoate uterul prin această deschidere.

După această procedură, pacienta va sta aproximativ zile în spital, iar după vindecare, la locul inciziei va rămâne o cicatrice. Histerectomia vaginală este o operație minim invazivă, prin care chirurgul face o incizie în vagin și îndepărtează uterul prin acea incizie, care ulterior este închisă și nu lasă nicio cicatrice vizibilă. Acest gen de histerectomie este asistată laparoscopic. Acest tip de intervenție chirurgicală este tot minim invazivă și se realizează cu ajutorul unui laparoscop un tub cu cameră video și cu lumină și a unor instrumente chirurgicale inserate prin câteva tăieturi mici în abdomen dacă e vorba de un singur loc unde chirurgul trebuie să intervină, se face o singură tăietură mică în buric.
Practic, chirurgul face operația din afara corpului pacientei, văzând interiorul pe un ecran. În urma histerectomia laparoscopice este un risc mai mic de infecții, iar timpul de spitalizare este mai scurt. Histerectomia robotică este o operație minim invazivă care seamănă cu cea laparoscopică. Chirurgul ghidează un braț robotic cu ajutorul căruia operează prin mici incizii făcute în abdomenul inferior.

Majoritatea femeilor care se confruntă cu scoterea uterului nu fac complicații în urma operației. Totuși, histerectomia este o intervenție chirurgicală majoră și nu este complet lipsită de riscuri. Aceste complicații pot include. Incontinența urinară reprezintă scurgerea de mici picături de urină când persoana râde sau tușește. Această problemă de sănătate poate apărea după histerectomie în cazul anumitor femei, dar i se poate găsi o soluție eficientă de tratament. Când mușchii care susțin organele din zona pelvină se slăbesc, poate apărea prolapsul vaginal o parte a vaginului iese în afară. Dacă acest lucru se întâmplă după histerectomie, medicul va indica cea mai potrivită soluție de recuperare. Un risc al histerectomiei este și apariția fistulei vaginale, când o conexiune anormală se formează între vagin și vezică sau rect.

Unele fistule se vindecă singure, în alte cazuri e nevoie de intervenția medicului. Un alt risc al operației de extirpare a uterului este durerea cronică, un tip de durere care rămâne pe termen lung, după perioada normală de vindecare. Dacă se întâmplă așa, pacienta trebuie să discute cu medicul despre această situație, pentru a primi recomandări de tratament. Alte riscuri ale histerectomiei includ infecțiile, cheagurile de sânge, hemoragia și daune ale organelor din jur, însă acestea nu sunt frecvent întâlnite. Când e vorba de a trece printr-o operație majoră, e bine ca pacienții să fie pregătiți cât mai bine fizic și mental. Cum histerectomia este o astfel de intervenție, e indicat ca pacienta care va fi operată să ia din timp câteva măsuri pentru a elimina grijile și pentru a-și asigura o recuperare cât mai rapidă.
De asemenea, acesta îi poate recomanda administrarea anumitor suplimente înainte de histerectomie, precum vitamina C, care va contribui la recuperarea de după operație.

Histerectomia este în general o intervenție chirurgicală sigură, dar perioada de recuperare este destul de mare și necesită atât spitalizare, cât și repaus pe termen lung la domiciliu. Pacienta va avea câteva zile mai dificile, după care se va recupera treptat, ajungând în cele din urmă să se poată întoarce cu totul la viața ei obișnuită.
Imediat după operație, când pacienta se va trezi din anestezie, e posibil să simtă oboseală și durere, ceea ce este normal. Cel mai probabil, persoana va avea locul operației acoperit cu bandaje, i se vor fi atașat un cateter urinar pentru scurgerea urinei, o perfuzie, și, în funcție de tehnica operatorie care s-a folosit, un tub de scurgere în abdomen dacă a fost vorba de histerectomie abdominală sau un tifon steril în vagin dacă histerectomia a fost vaginală.
A doua zi după operație, pacientei i se va permite să meargă la baie, să facă duș și să se miște prin cameră cu mișcări ușoare. Perioada de spitalizare diferă de la femeie la femeie, dar are legătură și cu tehnica operatorie folosită.

Dacă a fost vorba de o histerectomie abdominală, spitalizarea va dura aproximativ cinci zile, dacă au fost utilizate alte tehnici, pacienta va putea părăsi spitalul într-o perioadă cuprinsă între una și patru zile. Recuperarea după o histerectomie ia timp. În general, dacă operația a fost deschisă histerectomie abdominală , pacienta va avea nevoie de patru până la șase săptămâni să se recupereze complet. În cazul în care operația a fost minim invazivă histerectomie vaginală, laparascopică sau robotică , timpul de recuperare al femeii va fi de săptămâni.
După ieșirea din spital, pacienta va rămâne la domiciliu două-trei săptămâni, timp în care se recomandă abținerea de la a ieși în oraș, evitarea eforturilor de orice fel curățenie, gătit etc. Din acest motiv, e bine ca femeia să se asigure din timp că o persoană apropiată îi poate fi alături permanent sau poate trece pe la ea zilnic pentru a o ajuta. Nu e nevoie de administrarea niciunui tratament medicamentos. După această perioadă, pacienta poate reveni treptat la activitățile obișnuite din casă și se poate întoarce la serviciu, dacă acesta nu implică efectuarea unui efort fizic foarte mare.

După ce au trecut șase săptămâni de la operație, se poate relua activitatea sexuală. În cazul în care colul uterin nu a fost îndepărtat în timpul histerectomiei sau pacienta a avut nevoie de această operație din cauza unui tip de Menomin Forte În România din sfera ginecologică, va fi nevoie ca aceasta să își facă în continuare, regulat, testul Babeș-Papanicolau.
Histerectomia este o intervenție chirurgicală care îngrijorează femeile, mai ales din perspectiva efectelor care pot apărea după încheierea operației. În funcție de tipul de intervenție și de starea generală a pacientei, aceasta se poate confrunta ulterior cu efecte neplăcute pe termen scurt precum o stare emoțională dezechilibrată sau pe termen lung menopauza. Dacă o femeie trece prin operația de extirpare a uterului, ea fie va intra mai devreme decât ar fi normal la menopauză , fie direct după intervenție.
Dacă histerectomia presupune și îndepărtarea ovarelor, în acest caz, după operație, pacienta va resimți simtpomele menopauzei. Acestea ar putea include: – Bufeuri – Anxietate – Tristețe Medicul poate recomanda în acest caz terapia de substituție hormonală sub formă de implant, injecții sau tablete.

De asemenea, va recomanda terapie de prevenire a osteoporozei. Contactul sexual nu este recomandat decât după saptămâni de la operație, pentru ca cicatricile să se vindece. După o histerectomie, femeile pot trece oricum printr-o perioadă în care își pierd interesul pentru sex, se pot simți mai puțin feminine și se pot confrunta cu uscăciunea vaginală.
Libidoul revine, în general, odată cu recuperarea completă după operație. Dacă femeia avea o viață sexuală împlinită înainte de operație, acest lucru nu ar avea de ce să se schimbe ulterior. Multe femei care au trecut printr-o histerectomie spun chiar că aspectul sexual al vieții li s-a îmbunătățit după operație, pentru că, înainte, multe aveau dureri în timpul sexului sau sângerări vaginale.
Unele femei pot suferi intens după scoaterea uterului, operația fiind resimțită întrucâtva ca o pierdere a feminității. Acestea se pot confrunta chiar cu pierderea interesului pentru orice activitate care obișnuia să le facă plăcere și cu o lipsă de energie.

Dacă aceste simptome durează mai mult de câteva săptămâni după operație, e bine ca persoana să discute cu medicul, cu partenerul de viață sau cu alte femei care au trecut prin aceleași stări, pentru a găsi soluții. Dacă, odată cu uterul, au fost îndepărtate și ovarele, pacienta va avea pe viitor un risc crescut pentru anumite afecțiuni, precum pierderea de masă osoasă, boli de inimă sau incontinență urinară.
E necesară o discuție cu medicul curant pentru a preîntâmpina aceste probleme. Histerectomia este o operație de importanță majoră, care uneori poate să fie vitală. În alte cazuri, însă, dacă nu e vorba de o problemă de viață și de moarte, înainte de a lua decizia finală, o pacientă poate încerca mai întâi alte tratamente. Acest lucru este valabil în special pentru femeile care își doresc neapărat să devină mame și atunci preferă să facă tot posibilul pentru a avea copii, și abia apoi să accepte această decizie de scoatere a uterului.
În cazul fibromului uterin, pacienta poate stabili împreună cu medicul dacă se mai poate amâna histerectomia.

Fibroamele tind să se micșoreze după menopauză și să nu mai creeze probleme sau, în anumite cazuri, pot fi îndepărtate fără ca uterul să fie scos. Pentru tratarea prolapsului uterin, se pot testa exercițiile Kegel, care se execută prin contractarea musculaturii pelvine. Aceste exerciții contribuie la restabilirea tonusului mușchilor care susțin uterul și ar putea amâna decizia de histerectomie.
În caz de endometrioză, pentru a evita histerectomia, medicul poate recomanda mai întâi tratament medicamentos. De exemplu, anticoncepționalele, inelele vaginale sau dispozitivele intrauterine pot fi de folos femeilor care se confruntă cu sângerări vaginale abundente sau cu menstruații care durează mai mult decât ar fi normal. În plus, medicamentele pe care pacienta le ia de la farmacie fără rețetă împotriva durerilor menstruale pot ajuta și ele în cazul ușurării simptomelor endometriozei.
Prolapsul uterin poate apărea după mai multe nașteri sau intervenții chirurgicale în zona pelvină. Înainte de a recomanda histerectomia, medicul poate indica folosirea unui pesar vaginal.

Acesta este un obiect de cauciuc sau de plastic, în formă de inel, asemănător unei gogoși, care se inserează în vagin pentru a ține uterul la locul lui.
Ca alternative la histerectomie, medicul poate recomanda intervenții chirurgicale mai puțin drastice. În cazul endometriozei, se poate apela la operația laparoscopică prin care se îndepărtează endometrul crescut în alte părți decât ar fi normal, fără ca intervenția să dăuneze ovarelor sau altor organe din jur. Dacă în uter există polipi neMenomin Forte În Româniaoși, aceștia pot fi extirpați, iar pacienta are în continuare șansa de a rămâne însărcinată.
Posibiltatea de a obține o sarcină rămâne și după o miomectomie operația prin care se îndepărtează fibromul uterin, dar uterul se păstrează sau după o mioliză fibromul este distrus cu ajutorul laserului. O altă metodă pentru a trata problemele de sănătate care au indicație de histerectomie este embolizarea fibroamelor uterine. Particule mici de gel sunt plasate în vasele care alimentează fibromul cu sânge și, odată oprită furnizarea sângelui, fibromul se micșorează și moare.

Ce trebuie sa stii despre histerectomie

Histerectomia reprezinta interventia chirurgicala de Scurgere rozalie la menopauza cu histerectomie și anexectomie a uterului. Este cea mai frecventa interventie chirurgicala ginecologica, neconsiderand cezariana. Histerectomia este indicata in cazul prezentei diferitelor afectiuni ale uterului: fibroame, sangerari uterine abundente, durere pelvina, boala inflamatorie pelvina, endometrioza, adenomioza, neoplazii sau in unele cazuri de prolaps uterin. Un tip special de histerectomie este histerectomia radicala, indicata in Menomin Forte În Româniaele tractului genital inferior, in care extirparii uterului si anexelor se asociaza si exciza diferitelor grupe ganglionare. In cazul in care histerectomia se desfasoara pe cale abdominala, veti avea fie o incizie orizontala de cm sub linia chilotului, fie o incizie verticala de la ombilic in jos, in cazurile in care este nevoie de un acces mai larg. In cazul histerectomiei vaginale, in care uterul se excizeaza prin vagin, nu veti avea cicatrici vizibile pe abdomen.

Daca histerectomia se desfasoara pe cale laparoscopica, veti avea Scurgere rozalie la menopauza cu histerectomie și anexectomie incizii de mici dimensiuni max 1. Recuperarea dupa o histerectomie depinde de indicatia acesteia si de modalitatea de efectuare, histerectomia vaginala si cea laparoscopica avand recuperarea cea mai rapida. O serie de mituri fac ca aceasta interventie efectuata pentru afectiuni benigne sa fie mai greu acceptata de unele femei. Histerectomie nu inseamna neaparat menopauza – menopauza apare cand ovarele isi inceteaza functia sau sunt extirpate – uterul fiind doar receptorul hormonilor secretati de ovar. Dupa histerectomia simpla, fara anexectomie, nu veti mai avea sangerarile menstruale, dar hormonal schimbarile sunt minime. Viata sexuala nu se schimba dupa histerectomie. Dupa interventie se recomanda repaus sexual de minim 4 saptamani.

Histerectomia: ce este, de ce se face și care sunt riscurile

Mai multe informații despre: Histerectomia. Menomin Forte În Româniaul de col uterin CCU este o boala cronica grava, de mare importanta medico-sociala, cu evolutie foarte seve Imediat după histerectomie vei resimți durere și te vei simți obosită. Acest lucru este normal. Histerectomia reprezintă îndepărtarea chirurgicală a uterului. Acest demers terapeutic sau profilactic atr Căutați un medic sau un serviciu medical? Aici găsiți Scurgere rozalie la menopauza cu histerectomie și anexectomie Forum Chirurgie Dupa operatie histerectomie totala cu anexectomie bilaterala As vrea sa stiu ce sa intamplat dupa operatia de histerectomie, deoarece dupa 15 ore sa reintervenit pentru hematurie macroscopica, mi s-a spus ca a intervenit o modificare a timpilor de coagulare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?