Revista de endocrinologie menopauza

Revista Mexicana de Endocrinología, Metabolismo & Nutrición is the official publication of Sociedad Mexicana de Nutrición y Endocrinología, A.C., a non-governmental organization that groups health professionals interested in the fields of nutrition, metabolism and endocrinology. 4/4/ · Menopauza se instaleaza si din cauze hormonale reversibile precum “castrarea chimica’’. Menopauza se poate instala brusc (absenta menstrelor dintr-o data) sau progresiv (menstre rare, la 2 -3 luni, sau, dimpotriva, menstre mai dese, la saptamani). Perioada de premenopauza se poate intinde pe o durata de ani. Cum se manifesta menopauza. 3/1/ · Termenul de menopauza desemneaza disparitia pentru cel putin 12 luni a ciclului menstrual, consecutiva incetarii functiei ovariene. Varsta medie pentru aparitia menopauzei este de ani. Scopul acestei terapii este de a restitui nivelul de hormoni ovarieni, ajutand organismul sa faca fata problemelor acestei perioade.3/5(5). Menopauza nu este un eveniment izolat, ci mai degraba o perioada de tranzitie care incepe intre 30 si 40 ani si dureaza pana la 50 sau chiar 60 ani.

Semnele si simptomele menopauzei incep sa se manifeste inainte ca menstruatia sa inceteze definitiv. Absenta menstruatiei pe o perioada de 12 luni consecutive indica instalarea definitiva a menopauzei.

Revista de endocrinologie menopauza

Revista de endocrinologie menopauza
Menopauza inseamna incetarea functiei ovariene, atat de secretie a Revista de endocrinologie menopauza sexuali feminini estrogen si progesteroncat si a functiei ovulatorii. Carenţă permanentă de estrogeni sndocrinologie induce modificări structurale şi funcţionale la nivelul organelor genitale, la care se adaugă o serie de manifestări de ordin general. Dicționar medical. Pe termen lung, scaderea nivelului de estrogeni duce la osteoporoza si boli cardiovasculare: boala coronariana, accidente fndocrinologie cerebrale, hipertensiune arteriala, boli vasculare periferice. Consecinţele pe termen lung sunt: -Osteoporoză — pe perioada perimenopauzala există o pierdere accelerată a densităţii mineral osoase, menopzuza femeia postmenopauzala într-o persoană mult mai susceptibilă la fracturi osteoporozice. Ovarele, impreuna cu cele doua trompe ale lui Fallopio si cu uterul, constituie aparatul genital intern feminin.

Dicționar medicamente Nu se recomandă administrarea de medicamente fără consult medical! S-ar părea că deficitul în estrogen ar juca un rol în dezvoltarea demenţei. Acceptând cookie-urile, veți putea naviga în cele mai Revista de endocrinologie menopauza condiții.
Acasă Afecțiuni Endocrinologie Menopauză precoce. afecțiuni psihiatrice au nivele scăzute de magneziu. analize recomandate: Magneziu seric. 10 lei. Magneziu urinar. 13 lei. recomandări pacient: Evitarea suplimentelor cu minerale sau cu magneziu cu 24 ore înainte de recoltare. Recoltare à jeun, după o pauză alimentară de ore.

Dr. Alina Lupu, Medic primar Endocrinologie, Menopauza. vizualizează. Dr. Ioana Luca, Medic specialist Endocrinologie Buletinele de analize vizualizate în format electronic în secțiunea Acces analize/contul MyArcadia au doar valoare informativă.

Terapia de substitutie hormonala,metoda de tratament in menopauza

Endocrinologie - Știința Arcadia | Arcadia Spitale si Centre Medicale
Mamografia Revista de endocrinologie menopauza indicata de obicei ca screening al Menomin Forte În Româniaului de san dupa 40 de ani, mai ales persoanelor cu sanii mari, in asociere cu ecografia de san. Se asociaza cu cresteri ale tensiunii arterile, ale pulsului, atac de panica, disconfort general Starea generala poate fi afectata, femeia acuzand oboseala, rau general, ameteli, chiar pierderi ale cunostintei, cefalee, crampe musculare, amorteala buzelor sau mainilor – un corolar de simptome ce pot confuza pacienta si chiar pe medic, in lipsa unei anamneze corecte si complete istoricul pacientei Pe baza Revista de endocrinologie menopauza informatii se diagnosticheaza menopauza In ceea ce priveste anamneza, este bine de stiut varsta la care mama, bunica, sora au avut menopauza — impact are si mostenirea genetica, de aceea trebuie mentionate la anamneza daca au fost cazuri de afectiuni oncogenitale, oncomamare sau osteoporoza.

Instalarea menopauzei poate surveni fiziologic natural sau artificial când anumite condiţii patologice o impun Revista de endocrinologie menopauza chirurgie sau radioterapie. Măsurile generale sunt reprezentate de: -alimentaţie raţională, Revista de endocrinologie menopauza nutritiv şi caloric -efort fizic regulat -igienă somnului -evitarea surmenajului, a stresului -evitarea consumului de toxice: cafea, alcool, tutun -psihoterapie Tratamentul medicamentos include: medicaţie specifică de substituţie hormonala estrogenică sau estro-progestativa şi medicaţie nespecifică simptomatică Tratamentul menopauzei, deşi rămâne o opţiune personală, este indicat tuturor femeilor cu menopauza precoce naturală, chirurgicală sau prin radioterapiecare nu au contraindicaţii pentru estrogenoterapie şi celor care doresc să-şi amelioreze calitatea vieţii, prin înlăturarea efectelor carenţei de estrogeni. Absența menstruației poate fi un prim semn al sarcinii sau al menopauzei, dar poate semnifica și prezența unei probleme de sănătate. Se dozeaza si hormonii tiroidieni si anticorpii pentru depistarea unei afectiuni tiroidiene —foarte frecvent autoimune.

Diferenţele culturale nu determina modificări în frecvenţa simptomelor legate de menopauza; în special acuzele vasomotorii şi tulburările psihoafective sunt cel mai frecvent raportate în ţările occidentale. Climacteriu în general se asociază cu un cortegiu de simptome caracteristice: -tulburări de ciclu menstrual: ele devin treptat din ce în ce anovulatorii şi variabile în lungime cu aproximativ 4 ani înainte de menopauza.
Oligomenoreea apariţia mensteri la un interval de peste 35 de zile deseori precede amenoreea. Sunt mai frecvente când temperatura mediului e mai crescută, durează minute şi se manifestă predominant nocturn, asociindu-se cu insomnii. Încep uneori printr-o senzaţie de presiune intracraniană, urmată de un val de căldură care inundă: faţă, toracele şi gâtul, după care se răspândeşte în tot organismul. Se asociază cu palpitaţii,cefalee şi inrosirea pielii. Ele se termină prin transpiraţii care reduc temperatura corpului cu 0,2 grade Celsius şi tind să remită în 5 ani de menopauza.
Femeile cu un istoric de boală afectivă sunt cu un risc crescut de tulburări de dispoziţie în perioada perimenopauzala.

Consecinţele pe termen lung sunt: -Osteoporoză — pe perioada perimenopauzala există o pierdere accelerată a densităţii mineral osoase, transformând femeia postmenopauzala într-o persoană mult mai susceptibilă la fracturi osteoporozice.
Climacteriul este asociat cu o creştere a factorilor de risc pentru ateroscleroza, incluzând un profil lipidic mai puţin favorabil, scăderea sensibilităţii la insulină şi o tendinţa la tromboză. S-ar părea că deficitul în estrogen ar juca un rol în dezvoltarea demenţei. Tratamentul menopauzei îşi are argumentaţia în creşterea duratei medii de viaţă a femeii, cu prelungirea perioadei de carenţă estrogenică la aproximativ 30 ani.

Măsurile generale sunt reprezentate de: -alimentaţie raţională, echilibrată nutritiv şi caloric -efort fizic regulat -igienă somnului -evitarea surmenajului, a stresului -evitarea consumului de toxice: cafea, alcool, tutun -psihoterapie Tratamentul medicamentos include: medicaţie specifică de substituţie hormonala estrogenică sau estro-progestativa şi medicaţie nespecifică simptomatică Tratamentul menopauzei, deşi rămâne o opţiune personală, este indicat tuturor femeilor cu menopauza precoce naturală, chirurgicală sau prin radioterapie , care nu au contraindicaţii pentru estrogenoterapie şi celor care doresc să-şi amelioreze calitatea vieţii, prin înlăturarea efectelor carenţei de estrogeni.
Usurarea tramei proteice osoase este un fenomen natural, denumit osteopenie fiziologica, legat de imbatranirea scheletului. Osteoporoza este caracterizata… Citește mai mult. Produs care contine vitamine si minerale in principal calciu indicat spre a fi administrat femeilor aflate la menopauza, in scopul prevenirii instalarii osteoporozei. Mecanism — La fiecare ciclu menstrual, la suprafata ovarului, un… Citește mai mult.

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din domeniile medical și farmaceutic! Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici. Sunt de acord cu politica de confidentialitate.
Hipertensiunea diagnosticată la timp, aspect important pentru sănătatea femeilor Cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii Radbound, Olanda, consideră că hipertensiunea ar trebui să fie mai atent monitorizată, mai ales în cazul femeilor de vârstă mijlocie. Menopauza: considerente practice Menopauza reprezintă încetarea permanentă a menstruației; apare între 45 și 55 de ani din cauza pierderii complete a activității foliculare ovariene. Insuficiența ovariană primară Dr.

Ovulatie Eliberare a unui ovul de catre ovar. Ovarului Menomin Forte În România al Menomin Forte În România care atinge ovarul. Ovarectomie Ablatia chirurgicala a unui ovar. Ovar Glanda genitala a femei. Osteoporoza Diminuare treptata a tramei proteice a osului, care ramane totusi normal mineralizata.
Osteocalcin Produs care contine vitamine si minerale in principal calciu indicat spre a fi administrat femeilor aflate la menopauza, in scopul prevenirii instalarii osteoporozei. Ponta ovulura Eliberare a unui ovul de catre ovar. Dicționare Dicționar medical Termeni medicali explicați pe larg. Dicționar medicamente Nu se recomandă administrarea de medicamente fără consult medical! Calendar Evenimente Medicale.

Abonează-te la newsletter Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din domeniile medical și farmaceutic!

menopauza – Revista Galenus

Revista Mexicana de Endocrinologia Metabolismo & Nutrición
Carenţă permanentă de estrogeni va induce modificări structurale şi funcţionale la nivelul organelor genitale, la care se adaugă o serie de manifestări de ordin general. Aceste manifestări reprezintă o adaptare a organismului la nouă homeostazie neuro-endocrin-metabolică. Spre deosebire de Revista de endocrinologie menopauza prima menstrăpentru acelaşi grup etnic, vârstă medie de instalare a menopauzei nu s-a schimbat de-a lungul anilor şi este independenţa de înălţime, greutate şi Revista de endocrinologie menopauza socio-economice. Totuşi, vârstă la care survine menopauza prezintă variaţii rasiale, situându-se sub 45 de ani la rasă galbenă şi în jurul vârstei de 50 de ani la cea albă cu limite între 42 şi 60 ani. Fumatul se asociază constant cu reducerea vârstei de apariţie a menopauzei în menopauaa cu 1- 2 ani.

Instalarea menopauzei poate surveni fiziologic natural sau artificial când anumite condiţii patologice o impun prin: chirurgie sau radioterapie. Totodată, menopauza poate fi precoce apărând sub vârstă de 40 de ani şi este determinată de condiţii patologice- anomalii cromozomiale,autoimunitate, capital folicular redus,etc sau tardivă în raport cu vârstă medie de 50 ani. Declinul funcţiei ovariene este gradat, ciclurile menstruale se modifică că frecvenţa, calitate şi cantitate în mai multe luni-ani,apoi dispar-această perioada constituind endocrinologgie.

Menopauza din perspectiva Endocrinologiei – Dr. Oana Fiscutean

Endocrinologie

Informații și programări Call center: Număr valabil Revista de endocrinologie menopauza apelurile internaționale: 20 Servicii spitalizare general Birou consiliere pacienți: 20 Servicii spitalizare cardio Absența menstruației poate fi un prim semn al sarcinii sau al menopauzei, dar poate semnifica și prezența unei probleme de sănătate. Un consult medical Anovulația reprezintă întreruperea succesiunii de evenimente ce duc la dezvoltarea unui folicul ovarian dominant și la eliminarea unui ovul capabil

Faci un comentariu sau dai un răspuns?