Mihaea bilic despre menopauza

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat ce se întâmplă cu metabolismul unei femei atunci când ajunge la menopauză, în cadrul unui webinar menopauza.bucovinart.ro dacă veștile nu sunt neapărat cele mai bune deoarece odată cu instalarea menopauzei grăsimea se depune mult mai ușor din cauza dezechilibrelor hormonale, există un set de reguli salvatoare pe care le putem aplica în. Dr. Mihaela Bilic: de ce e bine să luăm hormoni la menopauză VIDEO by CSID Medicul Mihaela Bilic explică importanţa substituţiei hormonale după instalarea menopauzei, pentru a preveni ostoporoza şi alte probleme care survin odată cu încetarea menstruaţiei. 4/12/ · Într-un punct de vede postat pe pagina sa de Facebook, cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic spune că nu înțelege de ce în România, femeile care trec de 50 de ani se resemnează că au intrat la menopauză și se lasă să se degradeze, ca.

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat ce se întâmplă cu metabolismul unei femei atunci când ajunge la menopauză, în cadrul unui webinar CSID. Chiar dacă veștile nu sunt neapărat cele mai bune deoarece odată Articolul Dr. Mihaela Bilic, despre menopauză: E o perioadă nedreaptă din viața unei femei apare prima dată în CSID.

Mihaea bilic despre menopauza

Mihaea bilic despre menopauza
Dietă și nutriție. Cat despre voi, dragele mele de 50 PLUS, incetati sa va resemnati in fata menopauzei, suntem in secolul XXI, nu in Evul Mediu, iar daca ovarele voastre nu mai produc hormoni, ii puteti lua dintr-o pilula sau dintr-o crema. Substanța există în blic și în must, doar că ea nu este activă, eficientă și nu și-a demonstrat beneficiile. E nevoie de studii din străinătate, care să ne arate că, la Mihaea bilic despre menopauza, bili ciorba stă de două ori mai mult timp în stomac decât un felul Mihaea bilic despre menopauza consumat cu o sticluță de apă. MApN a chemat rezervi Lipsa de hormoni se substituie! Vinul este, mfnopauza, ceea ce se cheamă un aliment funcțional. Mihaela Bilic: Atenție mare!

Ce este arahnofobia. Peste noapte totul se prabuseste, te trezesti alt om, te uiti in oglinda si nu te mai recunosti, gandesti, simti si te comporti ca un strain. Nostradamus a prezis. Specialiștii universitari din Franța au studiat resveratrolulun antioxidant conținut de vin. Doar această categorie de persoane trebuie să le evite!
Si, foarte important, menopauza se trateaza! „Gasiti medicul care stie asta!”, spune dr. Mihaela Bilic. Intr-un punct de vede postat pe pagina sa de Facebook, cunoscutul medic nutritionist Mihaela Bilic spune ca nu intelege de ce in Romania, femeile care trec de 50 de ani se resemneaza ca au intrat la menopauza si se lasa sa se degradeze, ca si cum viata s-ar fi terminat. Mihaela Bilic, despre miraculoasa „descoperire a anului ”: Este la îndemâna oricui Un sfat binevenit de Sărbători: Cum putem să bem fără să fim afectați de urmările consumului de alcool.

Nutriționistul Mihaela Bilic a povestit despre dieta ei. „Toată viața mea m-am luptat cu mâncarea pentru păstrarea siluetei, niciodată nu am putut mânca după pofta inimii. Nu am găsit soluția să mâncăm și cât ne-am dori, și să nu punem kilograme în plus. Eu mănânc o singură masă pe zi.

Dr. Mihaela Bilic: de ce e bine să luăm hormoni la menopauză VIDEO by CSID

Mihaela Bilic: ce spune medicul nutriționist despre menopauză?
Înainte de nutriționiști a fost religia. Film Now Hugh Jackman, o nouă biopsie la șase ani de când a descoperit că are Menomin Forte În România de piele. Legătura între ADN și Menomin Forte În România. Noi am ajuns să mâncăm dintr-un platou. Te-ar putea interesa și. Cât de sigură e hrana provenită din viermi?

Ce spune despre dosarele penale. Anunț crucial pentru cei Mihaea bilic despre menopauza cu Mo

Inca din anii ’90 pozitia endocrinologilor era ferma si clara, menopauza se trateaza! Suntem in si ma uit ingrozita la atitudinea colegilir mei medici fata de acest subiect. Nu numai ca majoritatea dintre ei nu au informatii si cunostinte despre ultimele produse in materie de substitutie hormonala, dar mai si afirma cu vehementa ca e contraindicat si chiar periculos sa apelezi la asa ceva. Mai pragmatic spus, asta e, odata ce ai intrat la menopauza trebuie sa te resemnezi, viata ta s-a terminat. Acolo unde in tari precum Franta tratamentul de substitutie e compensat, iar femeile iau hormoni pana la ani, in Romania avem doctori care au ramas la conceptiile din Evul Mediu.
Pierdute intre endocrinologi si ginecologi, femeile la menopauza nu gasesc indrumare si atentie la niciunii dintre ei. Sa nu mai reprezinte categoria 50 PLUS interes pentru lumea medicala? Este rusinos si nedrept sa iei in deradere si in zeflemea asa un subiect. Este absurd sa condamni la suferinta o categorie intreaga de femei, doar pentru ca sa scapi de bataia de cap.

Este condamnabil pentru societate si medicina sa lase osteoporoza sa ne roada precum o molie cand exista tratament pentru asta. Este nepermis sa existe atat de putin interes pentru educatie si informare cand vine vorba de etape firesti ale vietii oricarei femei, despre care nimeni nu spune nimic. Este trist sa vedem kilogramele in plus ca pe un semn al lipsei de vointa, acolo unde lipsa hormonilor estrogeni distruge tot: metabolism, sistem osos si nervos, piele, par etc.
Peste noapte totul se prabuseste, te trezesti alt om, te uiti in oglinda si nu te mai recunosti, gandesti, simti si te comporti ca un strain. Si tu sa stai cu mainile in san, martor neputincios la propria descompunere?!!?! Noi le folosim, în Europa, dar în foarte multe țări, India de exemplu, încă se mănâncă folosindu-se degetele. Lucrul acesta nu este neapărat o lipsă de igienă. În momentul în care atingi mâncarea, o simți altfel. Noi avem impresia că suntem eleganți, sofisticați, dar de fapt o tratăm cu răceală și ne îndepărtăm de ea, spune Mihaela Bilic.

Vinul se bea cu paharul și este foarte bun pentru imunitate.
Dacă ești bărbat, poți să consumi două pahare pe zi, dacă ești femeie, unul singur. Specialiștii universitari din Franța au studiat resveratrolul , un antioxidant conținut de vin. Este un pigment prezent în strugurele roșu, unul din mulții pigmenți pe care fructele și legumele le au – de aceea sunt așa de intens colorate -, numai că nutriția nu i-a numit și nu i-a descoperit pe toți.
Francezii au încercat să izoleze resveratrolul și să-l pună în suplimente alimentare, în produse care să presupună folosirea lor fără vinul care vine la pachet. Nu au putut însă să facă o moleculă stabilă și eficientă, nici în alcooli, nici prin deshidratare, n-au reușit să o izoleze, iar concluzia a fost: dacă tot există într-un pahar de vin, de ce să ne chinuim și să complicăm lucrurile, dacă o putem consuma ca atare? Sucul de struguri nu are însă același efect, strugurele în sine nu are același efect, ci această combinație de puțin alcool și procesul de fermentare, probabil, duc la un efect mult mai complex decât simpla prezență a resveratrolului.

Substanța există în struguri și în must, doar că ea nu este activă, eficientă și nu și-a demonstrat beneficiile. Studiile, toate, care au arătat scăderea riscului cardio-vascular și a depunerilor de colesterol pe vase, au fost făcute pentru consum de vin. Și atenție, francezii sunt extrem de preciși în ceea ce recomandă: nu putem bea cinci pahare de vin la sfârșitul săptămânii; efectul se dobândește în momentul în care consumul este moderat sau mic, dar constant, deci avem nevoie în fiecare zi sau o dată la două zile de acest pahar de vin. Dacă facem pauze lungi și apoi bem o sticlă întreagă, nu se instalează factorul protector. Și încă un aspect important: este vorba numai despre vinul roșu sau negru, vinul închis la culoare, acesta are pigmentul respectiv.
Pe de altă parte, vinul are un efect anxiolitic. Un pahar de vin – din punct de vedere al nutriției are doar 80 de calorii – contribuie la liniștire, la detașarea de acel stres cronic pe care dacă ar fi să-l blochezi cu medicamente, intri într-un lucru extrem de complicat și efectele pozitive sunt mult mai mici decât cele negative, spune Mihaela Bilic.

Efectiv se produce o liniște pe care noi nu ne-o putem oferi în mod spontan, pentru că mintea este ceva extrem de complex, a arătat Mihaela Bilic, reproducând concluziile la care au ajuns specialiștii francezi.
Vinul este, astfel, ceea ce se cheamă un aliment funcțional. Este o noțiune nouă pentru noi, în România, dar care în Japonia este studiată de mai bine de 50 de ani. Un aliment funcțional este acel aliment care pe lângă rolul lui de hrănire – adică aport de glucide, lipide, proteine, vitamine, minerale – are niște compuși – și aici vorbim de micronutrienți, adică acele substanțe care sunt de ordinul nanogramului, microgramului, substanțe care au un efect benefic pentru sănătate mult peste efectul nutritiv al alimentului. Un exemplu de aliment funcțional este, paradoxal, ciocolata. Ea are un aport de grăsimi, de glucide, dar are și un aport de amine care dau o stare bună creierului, de grame de ciocolată neagră are 12 grame de fibre, avem apoi niște antioxidanți extrem de eficienți și de puternici și-n bobul de cacao, și-n bobul de cafea.

Aceste beneficii incredibile pentru funcționarea organismului nostru, dincolo de banalul tabel caloric și de nutrienți, le transformă din alimente obișnuite în alimente funcționale, adică îmbunătățesc funcțiile organismului, protejează împotriva bolilor sau cine știe, poate chiar în unele cazuri îl ajută să se vindece mai rapid.
Mihaela Bilic a mai dar un exemplu de aliment funcțional. Un măr, care la exterior poate părea un măr banal, dar care atunci când este tăiat pe jumătate are un aspect deosebit față de ce știam – are un miez roșu care spre inima fructului devine alb. Se numește Redlove. Acest măr are de aproape 25 de ori mai mulți antioxidanți decât un măr obișnuit. Are un gust acidulat, un pic mai acrișor, dar parfumat, care se apropie de aroma fructelor de pădure. Avem în acest măr antocianații , prezenți în strugurii negri și în fructele de pădure, acei pigmenți care dau culoarea. Mărul este cultivat în exclusivitate în România undeva lângă Sebeș. El este obținut prin polenizare încrucișată între un măr extrem de acru din Asia, acele merișoare mici care nu pot fi mâncate, dar sunt extrem de bogate în antioxidanți, și un măr dulce din Europa.

Tot acest proces de încrucișare a durat niște ani, iar acum elvețienii nu vor să lase dreptul de a fi cultivați acești pomi decât, probabil, fermierilor pe care ei îi consideră de încredere. Este un măr care prin această cantitate mare de antioxidanți are și efect antiinflamator, și efect de sporire a imunității, a subliniat Mihaela Bilic. În rândul alimentelor care ne fac bine dr. De exemplu murăturile, borșul cu care acrim ciorba, iaurturile. În ceea ce privește brânzeturile , trebuie să avem o educație așa cum au francezii: porția corectă este de 30 de grame , un triunghi micuț, care dacă se poate, se mănâncă la finalul mesei, pentru că acele culturi bacteriene din brânză opresc atacul acid al bacteriilor din gură și oferă protecție anticarie. Brânza este cel mai puternic aliment anticarie și aceasta este explicația pentru care francezii consumă brânza la sfârșitul mesei.

Grăsimile din brânză creează o peliculă, un film lipidic, pe smalțul dentar și-l protejează ca un scut, iar culturile bacteriene din brânză, lactobacilii, schimbă pH-ul de la nivelul gurii și inhibă acțiunea bacteriilor acide, a explicat Mihaela Bilic. În momentul în care nu avem periuța de dinți la noi, o bucățică de brânză – și cu cât mai tare cu atât mai bine, pentru a nu rămâne urme lipite pe dinți parmezanul, dar merge și telemeaua noastră, și cașcavalul – ne poate salva. În plus, acționează și ca probiotic, a arătat Mihaela Bilic. Farfuria idelă trebuie să arate așa: Jumătate – legume, un sfert – proteine carne, pește, ou și un sfert carbohidrați cartofi, fainoase.
Făinoasele niciodată mai mult de un sfert, legume cât mai multe. Asta e farfuria ideală. De asemenea, medicul nutriționist a atras atenția asupra gustărilor dintre mese. Nu am fost crescuți la pension, deci până la următoarea masă, gata cu mâncatul. Ciorba, ideală în diete Mihaela Bilic spune că ar face din ciorba românească un brand de țară. Suntem români și îmi pare rău că nu folosim ciorba ca pe un aliment prietenos, dietetic.

E nevoie de studii din străinătate, care să ne arate că, la ecografie, o ciorba stă de două ori mai mult timp în stomac decât un felul doi consumat cu o sticluță de apă. Sunt așa o mare apărătoare a ciorbei, încât aș face-o brand de țară”. Ascultă aici , interviul integral. Citește și. Mihaela Bilic: «Nu pâinea în sine îngraşă, ci cantitatea în care o consumăm».
Mihaela Bilic, avertisment pentru părinţi! Ce sfaturi oferă medicul nutriţionist. Cui i-a lăsat averea prinţul Philip.

Ducele de Edinburgh a strâns în timpul vieţii aproximativ Calendarul ortodox 15 aprilie.

Mihaela Bilic a dezvăluit care este dieta ei: „Toată viața m-am luptat cu mâncarea” | Click

Dr Mihaela Bilic, femeile la 50 de ani: Menopauza se trateaza
Biilc arterială. Care sunt principalele cauze și simptome? Metodă simplă, la îndemâna oricui. Ce este arahnofobia. Cum scăpăm de frica de păianjeni. Alimente hepatoprotectoare.

Cum îți poți proteja ficatul prin Mihaea bilic despre menopauza Rețeta minune cu semințe de in. Ne ajută să slăbim rapid, combate constipația și vindecă gastrita.

Dr Mihaela Bilic, femeile la 50 de ani: Menopauza se trateaza

Dr. Mihaela Bilic: de ce e bine să luăm hormoni la menopauză VIDEO by CSID

Cunoscutul nutritionist dr Mihaela Bilic atrage atentia femeilor care trec de 50 de ani ca viata nu Mihaea bilic despre menopauza terminat. Se poate trai frumos si bine si in continuare. Totul e sa stii ce trebuie sa faci si sa vrei sa faci ceva pentru tine. Si, foarte important, menopauza se trateaza!

Mihaela Bilic. Intr-un punct de vede postat pe pagina sa de Facebook, cunoscutul medic nutritionist Mihaela Bilic spune ca nu intelege de ce in Romania, femeile care trec de 50 de ani se resemneaza ca au intrat la menopauza si se lasa sa se Rasfoiesc o revista de business care s-a gandit, ca in fiecare an, sa faca un top al celor mai influente Mihaea bilic despre menopauza de afaceri din Romania. Majoritatea sunt trecute de 50 de ani. Ma uit la ele si nu pot sa nu remarc un sablon, un fel de imagine stas in care se incadreaza marea parte a femeilor din Mihaea bilic despre menopauza privirea trista, parul scurt, silueta ingreunata de kilogramele in plus aferente varstei Oare asta inseamna imbatranirea?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?