Menopauza traducere engleza

Hormoni asociate cu sarcina, menstruatie si menopauza pot agrava situaţia. Hormones associated with pregnancy, menstruation, and menopause can worsen the situation. Parkinson, tratamentul cu Zalasta poate agrava simptomele bolii. Nu trebuie să alegi un alt dicționar pentru a traduce un cuvânt din engleză, întrucât atât dicționarul român-englez, cât și cel englez-român sunt căutate în același timp. Încearcă opțiunile de adăugare a filtrelor pentru stil, regiune, categorie și gramatică pentru a găsi mai ușor o traducere în limba engleză. Menopauza este un proces complex și gradual și cuprinde mai multe etape: Premenopauza. Cu o durată medie de 2 ani, este perioada care precede instalarea menopauzei, în care pot apărea tulburări ale ciclului menstrual, tendința de îngrășare sau scăderea în.

In lunile sau in anii care alcatuiesc tranzitia spre menopauza, este foarte probabil ca femeia sa observe si alte semne si simptome, pe langa menstruatiile neregulate: frisoane, cresterea in greutate si incetinirea metabolismului, subtierea firelor de par si uscarea pielii, fermitatea sanilor este redusa. Alte simptome ce provoaca disconfort.

Menopauza traducere engleza

Menopauza traducere engleza
Femeile care sunt în zilele de menstruaţie nu pot fi supuse examinării. Žene su sklonije infekcijama mokraćnih puteva zbog njihove anatomije. Women who are in their days of menstruation can’t undergo this examination. Ești mult prea slabă ca Menopauza traducere engleza ai menstruație. Cauți o traducere română-engleză dar nu ești sigur de scrierea cuvântului și în Menopauza traducere engleza nu îl poți englezq în dicționar? Poate chiar agrava situația cu fata asta. Iata care sunt cele mai frecvente simptome observate la menopauza. Na Menopauza traducere engleza mogu ukazati i promjene raspoloženja, razdražljivost, plahost i tjeskoba. Takva promjena utječe i na vrijeme koje ženi treba da se uzbudi no postoje mnogi vaginalni lubrikanti koji mogu pomoći u toj situaciji. Dezordinea civilă care ar rezulta cu siguranță că ar agrava situația. Acest lucru poate agrava simptomele si duce la complicatii ulterioare. Dicţionare on-line pentru limba română Română Engleză Română – Engleză.

Evenimente medicale. Sinonime Conjugare Reverso Corporate.
Inainte de 40 ani vorbim de menopauza precoce sau insuficienta ovariana prematura. (2) Menopauza se intinde pana la 65 ani, dupa care urmeaza perioada de senescenta. (3) O data cu cresterea sperantei de viata, femeia isi petrece o treime din viata fiind la menopauza. Mai mult, femeia ajunge la menopauza in timp ce este inca activa profesional. 4/4/ · Menopauza inseamna absenta timp de un an a menstrelor. Menopauza apare prin ‘’consumarea’’ numarului de foliculi din ovare. Ne nastem cu un numar fix de foliculi primordiali, pierdem multi pana la pubertate, apoi, lunar, prin ovulatie. 4/4/ · Terapia menopauzei este complexa si trebuie individualizata. Dr. Alina Burlacu, medic primar endocrinolog in cadrul Policlinicilor Floreasca si Perla, explica o serie de variante de tratament pentru menopauza.. Terapia hormonala.

Desi este supusa controverselor, terapia hormonala de substitutie– HRT – este indicata in primii ani de la instalarea primelor semne ale menopauzei, in absenta. Postoji nekoliko čimbenika koji ukazuju na promjene.

Dicționar română-engleză – Traducere – menopauza.bucovinart.ro

agrava - Traducere în engleză - exemple în română | Reverso Context
Simptomele tind să devină mai deranjante înainte trdaucere menstruație. Visoke razine steroidnog hormona kortizola mogu dovesti do nakupljanja tjelesne mase oko struka. Dacă ești nesigur de o traducere pe care ai vrea să o adaugi în dicționarul român-englez, de ce să nu ceri ajutorul altor utilizatori? Terapia naturista Natura ne ofera variante de estrogeni naturali — fitoestrogeni. Meniu navigare. Dar orice mișcare îți poate agrava durerile de spate. Aceste produse duce la Menopauza traducere engleza gumă şi agrava problema. Sinonime Conjugare Reverso Corporate. Femeile care sunt în zilele de menstruaţie nu pot sngleza supuse examinării. Aceste exemple pot conține cuvinte Menopauza traducere engleza.

Ai fost menstruație la momentul incidentului? Were you menstruating at the time of the incident? Femeile care sunt în zilele de menstruaţie nu pot fi supuse examinării. Women who are in their days of menstruation can’t undergo this examination. Simptomele tind să devină mai deranjante înainte de menstruație. The symptoms tend to become more bothersome prior to menstruation. Ai dureri abdominale, crampe ca la menstruatie. You have abdominal pains, cramps as menstruation. La femeile care nu alapteaza la sfarsitul celor 6 saptamani de lehuzie apare prima menstruatie. First menstruation for women not breastfeeding occurs after six weeks of confinement.
Ca să mă ajute cu durerile, intra pe Internet și citea despre menstruație. In order to help me with my cramps, he would go on the Internet and learn more about menstruation. Știu că femeile merg să se splele singure la baie după menstruație. I know women bath to cleanse themselves after menstruation. Nu, nu ca o întrebare, menstruație. No, not like a question, menstruation.

Intervalul de timp de la ovulație și până la menstruație este de aproximativ 2 săptămâni. The time interval from ovulation until menstruation is about 2 weeks. Biopsia vilozitatillor coriale se poate face intre saptamanile 10 si 13 de la ultima menstruatie.
Chorial villi biopsy can be done between weeks 10 and 13 from the last menstruation. Dezordinea civilă care ar rezulta cu siguranță că ar agrava situația. The resulting civil unrest would undoubtedly aggravate the situation. Lipsa activitatii fizice poate agrava actiunea altor factori de risc pentru boala coronariana. Lack of physical activity. Lack of activity can worsen other risk factors for CAD. Astfel de abordări sunt în detrimentul problemelor existente de comportament și poate agrava starea din cauza fricii și agresiune. Such approaches are detrimental to existing behavioral problems and may aggravate the condition due to fear and aggression.
Aceste produse duce la boala gumă şi agrava problema. These products lead to gum disease and aggravate the problem. Fumatul este puternic descurajată la persoanele cu spondilita anchilozanta, cum se poate accelera cicatrici pulmonare şi agrava serios dificultăţi de respiraţie.

Cigarette smoking is strongly discouraged in people with ankylosing spondylitis, as it can accelerate lung scarring and seriously aggravate breathing difficulties.
Condiția poate agrava în timp, daca este lasata netratata. The condition can worsen over time if left untreated. Medicamentele care pot agrava alcaloză metabolică deja existente vor fi oprite. Medicines which may aggravate already existing metabolic alkalosis will be stopped. Simptome de condiţie poate agrava în rezultatul de stres.
Symptoms of the condition may worsen in the result of stress. Prezbiopia poate agrava miopia, hipermetropia și astigmatismul. Presbyopia may worsen nearsightedness, farsightedness and astigmatism. Acest lucru poate agrava simptomele si duce la complicatii ulterioare. Bufeurile pot fi insotite si de alte simptome: palpitatiile , starile de anxietate, starile de tensiune nervoasa, starile de teama.

Unele femei descriu aceste momente si cu alte cuvinte: spun ca se simt agitate sau nelinistite inainte ca bufeurile sa apara. Din cauza schimbarilor prin care trec tesuturile vaginale, viata sexuala este vizibil afectata. Scaderea productiei de estrogen face ma mucoasa vaginala sa se subtieze, iar secretiile vaginale sa se diminueze. Totodata, vaginul devine mai scurt si mai ingust.
Drept rezultat, apar uscaciunea si iritatia, iar din aceasta cauza, raportul sexual devine neplacut. Totodata, poate sa apara inflamatia peretilor vaginali, determinand instalarea vaginitei atrofice. Sangerarile de la nivelul uterului sunt un motiv de ingrijorare pentru multe femei postmenopauzale, cat si pentru cele aflate in premenopauza. De multe ori, menstruatiile sunt mai abundente si mai dese, insa trebuie sa avem in vedere ca sangerarile anormale de la nivelul uterului ar putea fi semnul unor probleme ginecologice de natura benigna sau chiar al unui Menomin Forte În România uterin. Cel mai bine ar fi sa mergi la medicul ginecolog daca observi ceva anormal in tiparul menstruatiilor tale ori daca ai sangerari dupa actul sexual.

Alte simptome ale menopauzei pot fi si: acumularea grasimii in zona abdominala, ceea ce duce la supraponderalitate, caderea parului, subtierea firelor de par, micsorarea sanilor, problemele de concentrare, cistita, atrofia vaginala, dispareunia , lubrifierea vaginului este tot mai redusa, fertilitatea scade sansele de a ramane insarcinata sunt tot mai mici , oasele devin mai firave, iar lista simptomelor nu se opreste aici, ele variind de la o femeie la alta. Cererea de Ãnregistrare a fost trimisa cu succes. Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam să intri pe adresa de email Ãnscrisă Ãn formular și să confirmi potrivit instrucțiunilor din mailul pe care Ãl vei primi din partea noastră. În funcție de providerul tău de email mesajul de confirmare poate ajunte Ãntr-un interval de până la 30 de minute.
Login Înregistrare. Ține-mă minte. Recuperare parolă. Loghează-te cu facebook. Loghează-te cu google.

Follow us. Simptome și afecțiuni Ãn menopauză Simptome menopauza: de la ce varsta incepe tranzitia si cum se manifesta Dezechilibrele hormonale cauzeaza aparitia simptomelor menopauzei, care pot sa difere de la o femeie la alta. Autor: Dr. Descriere: Dr. Simptome menopauza: de la ce varsta incepe tranzitia si cum se manifesta Dezechilibrele hormonale cauzeaza aparitia simptomelor menopauzei, care pot sa difere de la o femeie la alta.

Menopauza – introducere

Menopauza - informatii utile | Bioclinica
Terapia menopauzei este complexa si trebuie individualizata. Alina Burlacumedic primar endocrinolog in cadrul Policlinicilor Floreasca si Perlaexplica o serie de variante de tratament pentru menopauza. Desi este supusa controverselor, Menopauza traducere engleza hormonala de substitutie— HRT – este indicata in primii ani de la instalarea primelor semne ale menopauzei, in absenta unei contraindicatii majore, precum neoplazie genito-mamara, accident vascular coronarian sau cerebral, tromoboza venoasa profunda. Natura ne ofera variante de estrogeni naturali — fitoestrogeni. Exemplul de baza sunt soia si Menopauza traducere engleza de matca. Singura problema este ca sunt dificil de dozat si nu exista o doza maxima cunoscuta care creste riscul de Menomin Forte În România de san si endometru.

Sunt multe produse pe piata derivate din soia Menopauza traducere engleza asocieri de alte plante precum salvie, brusture, piperul calugarului, mladite de zmeura, maca, cimifuga racemossa.

Traducere „menstruatie” în engleză

10 znakova koji ukazuju na menopauzu

Introdu un cuvânt în spațiul de mai sus pentru a îl traduce cu ajutorul dicționarului român-englez. Nu trebuie să alegi un alt dicționar pentru a traduce un cuvânt din engleză, întrucât atât dicționarul român-englez, cât și cel englez-român sunt căutate în același timp. Încearcă opțiunile de adăugare a filtrelor pentru stil, regiune, categorie și gramatică pentru a găsi mai ușor o traducere în limba engleză. Menopauza traducere engleza asemenea, pe lângă dicționarul român-englez, poți Menopauza traducere engleza și instrumentele de căutare pe Web sau pe Wikipedia. Cauți o traducere română-engleză dar nu ești sigur de scrierea cuvântului și în consecință nu îl poți găsi în dicționar? Alege o literă de mai jos pentru a vedea lista completă a cuvintelor din dicționarul român-englez care încep cu acea literă.

Aici poți să verifici noile sugestii de traducere din română în engleză adăugate de utilizatori în dicționarul român-englez. Verifică o traducere în engleză pentru a ne spune dacă trebuie să fie inclusă în dicționarul român-englez. Ajută-ne, împreună cu ceilalți utilizatori bab. Dicționarul nostru poate Menopauza traducere engleza fie îmbunătățit doar cu sprijinul utilizatorilor ce adaugă noi traduceri română-engleză.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?