Scurgere ca si albusul de ou la menopauza

Este acea secretie albicioasa sau transparenta, fara miros pregnant, cu o consistenta ca a albusului de ou care se manifesta la femei de la pubertate pana la menopauza. In timpul sarcinii, aceasta scurgere vaginala este ceva mai abundenta, fiind mai pronuntata in ultimul trimestru. 4/4/ · Menopauza se instaleaza si din cauze hormonale reversibile precum “castrarea chimica’’. Menopauza se poate instala brusc (absenta menstrelor dintr-o data) sau progresiv (menstre rare, la 2 -3 luni, sau, dimpotriva, menstre mai dese, la saptamani). Perioada de premenopauza se poate intinde pe o durata de ani. Atunci cand menstruatia lipseste vreme de un an, se considera ca s-a instalat menopauza.

Orice sangerare aparuta dupa acest moment, practic dupa ce activitatea vietii reproductive s-a incheiat, este anormala si poate anunta diverse afectiuni ce ar trebui investigate imediat.

Scurgere ca si albusul de ou la menopauza

Kit de Activitati „Diferente care ne unesc” Poezii pentru copii Planse de colorat Cantece si cantecele Povesti pentru copii Sfaturi pentru a spori succesul copilului la scoala Sporturi pentru copii – Ghid pe varste Cum descoperi talentele copilului tau? Taguri Secretii vaginale sarcina. Bebelusul tau la: 1 luna 2 luni 3 luni 4 luni 5 luni Scurgere ca si albusul de ou la menopauza luni. Palparea bimanuala, consultul cu valve, examenul citologic Babes Papanicolau sunt absolut necesare. Hiperplazia endometriala poate fi controlata prin administrarea de progestogeni sau interventie chirugicala prin care se indeparteaza portiunile ingrosate din tesutul uterin. Este cauza cel mai des intalnita a acestor sangerari. Atunci cand menstruatia Scuggere vreme de un an, se considera ca s-a instalat menopauza.

Scurgere ca albusul

Afla Scurgere ca si albusul de ou la menopauza nasterii copilului tau Semne travaliu Nasterea prematura Nasterea prin cezariana Nasterea naturala Durerile nasterii naturale Anestezia epidurala Depresia post-partum. Scurgeri vaginale in sarcina Autor: Copilul. Hiperplazia endometriala poate fi controlata prin administrarea de progestogeni sau interventie chirugicala prin care se indeparteaza portiunile ingrosate din tesutul uterin. La sfarsitul celor 9 luni de sarcina, atunci cand se rupe apa gravidei, incepe sa curga lichid amniotic: acesta are textura apoasa, nu are culoare si nici miros. Totusi, exista cazuri in care apar mici pete de sange sau o sangerare usoara si care nu sunt periculoase. Perioada de premenopauza se poate intinde pe o durata de ani. Petele de sange 4. Acasa EDU.

Este acea secretie albicioasa sau transparenta, fara miros pregnant, cu o consistenta ca a albusului de ou care se manifesta la femei de la pubertate pana la menopauza. In timpul sarcinii, aceasta scurgere vaginala este ceva mai abundenta, fiind mai pronuntata in ultimul trimestru.

Cantitatea creste in aceasta perioada din cauza productiei mari de estrogeni si din cauza circulatiei sangvine foarte bune din zona vaginala. Spre sfarsitul sarcinii aceasta secretie este mai abundenta si este posibil sa constati diferente de textura si culoare, care sunt normale: este posibil sa fie mai ingrosata putandu-se secreta si sub forma unor mici cheaguri si mai albicioasa la culoare decat de obicei.
Este posibil ca in ultimele zile ale sarcinii sa expulzezi chiar dopul de mucus , acest efect anuntand si ca e timpul sa nasti. Respecta regulile de igiena corespunzatoare: – spala constant zona dar fara sapunuri si deodorante;. Sangerarea vaginala in timpul sarcinii este un semnal de alarma care ar trebui sa te conduca direct in cabinetul medicului, pentru mai multa siguranta. Totusi, exista cazuri in care apar mici pete de sange sau o sangerare usoara si care nu sunt periculoase. In primul trimestru , cam in a treia saptamana perioada calculata incepand cu prima zi a ultimei menstre , poate aparea o usoara sangerare care arata ca ovulul fecundat s-a implantat pe peretele uterin endometru.

Mai pot aparea mici pete dupa un contact sexual, atunci cand penetrarea a fost putin mai adanca si a atins colul uterin. In urma unui examen ginecologic pot aparea mici pete de sange, din aceleasi motive ca in cazul actului sexual. Micile pete sau sangerari vaginale sunt uneori normale si mai putin periculoase in prima parte a sarcinii, dar exista situatii in care se impune consultul medical: daca sangerarea este insotita de dureri abdominale severe poate fi un semn de avort spontan.
De asemenea, daca este abundenta si se prelungeste pe mai multe zile, trebuie sa mergi la medic. Orice sangerare vaginala aparuta tarziu in sarcina trimestrul al doilea si al treilea , trebuie semnalata medicului, pentru ca pericolul ca ceva sa nu fie in regula este extrem de mare. La sfarsitul celor 9 luni de sarcina, atunci cand se rupe apa gravidei, incepe sa curga lichid amniotic: acesta are textura apoasa, nu are culoare si nici miros. Aceasta scurgere apare, si este normal sa fie asa, abia in saptamana 37 de sarcina si este semnul ca bebe urmeaza se faca cunostinta cu tine fata in fata.

Mai devreme de aceasta data, pierderea lichidului amniotic reprezinta un pericol, putand indica o nastere prematura sau o afectiune. Metoda de tratament depinde de tipul si de stadiul Menomin Forte În Româniaului.
Recomandari medicale Sangerarile in menopauza sunt diferite, ca si cantitate, de la femeie la femeie. Dar oricare ar fi acest flux, este un semnal de alarma, iar un control medical este absolut obligatoriu. Sangerarea vaginala in menopauza — cauze, investigatii, tratament si complicatii. Consultant de specialitate: Dr. Cauzele sangerarii vaginale in menopauza Multe dintre femeile ajunse la varsta menopauzei urmeaza terapii de substitutie hormonala.

Simptomele afectiunii Cel mai important simptom este reprezentat de hemoragia vaginala. Diagnosticul in cazul sangerarii vaginale in menopauza Pe langa anamneze pacientei, se va efectua obligatoriu un test Babes-Papanicolau pentru a identifica cauza sangerarilor si a identifica eventualele celule Menomin Forte În Româniaoase.
Tratamentul in caz de sangerare vaginala in menopauza In functie de cauza care a produs aceste sangerari se stabileste un tratament diferit. In cazul atrofiei endometriale, aceasta poate fi tratata cu creme pe baza de estrogen si ovule. Evolutie, Complicatii, Profilaxie Sangerarile vaginale in menopauza, ce nu pot fi tratate pe cale mai putin invaziva, se rezolva prin interventia numita histerectomie, inlaturandu-se o parte din uter. Foto: rf. Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza.
Gandul Media Network S. L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament.

Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite „asa cum sunt” fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Consultul ginecologic este obligatoriu la sase luni la orice femeie activa sexual, iar prevestirea menopauzei nu trebuie sa tina femeia departe de masa ginecologica, dimpotriva. Palparea bimanuala, consultul cu valve, examenul citologic Babes Papanicolau sunt absolut necesare.
Panelul uzual de screnning: hemoleucograma, profil lipidic, glicemie, transaminaze, functie renala, inclusiv sumar de urina. In cazuri de tulburari de preclimax, se dozeaza nivelul hormonilor sexuali estrogeni, progesteron si al gonadotropilor FSH, LH, prolactina. Incheierea functiei ovariene este indicata de FSH si LH cu valori mari, peste , si de valorile scazute ale estrogenilor. Daca inca sunt estrogeni prezenti, in functie de dorinta pacientei, se pot administra per os derivate progesteronice pentru mentinerea mestruatiei inca un timp.

Se dozeaza si hormonii tiroidieni si anticorpii pentru depistarea unei afectiuni tiroidiene —foarte frecvent autoimune. Imagistica indicata unei paciente cu tulburari de preclimax sau climax deja instalat adica lipsa menstrelor timp de un an consta in mamografie si sau ecografie mamara bilaterala, ecografie utero-ovariana transvaginala si, eventual, ecografie tiroidiana. Ecografia transvaginala poate arata absenta sau diminuarea numarului de foliculi ovarieni, aspectul uterului grosimea endometrului – hiperplazic sau atrofic si posibile patologii asociate.
Mamografia este indicata de obicei ca screening al Menomin Forte În Româniaului de san dupa 40 de ani, mai ales persoanelor cu sanii mari, in asociere cu ecografia de san. Se poate face mamografie si anterior acestei varste in caz de modifcari importante ale ecografiei sau a unei ereditati semnificative de Menomin Forte În România de san. Pana la instalarea completa a menopauzei, contraceptia trebuie urmata prin protectie locala sau dispozitiv intrauterin daca exista anterior, intrucat exista inca risc de sarcina nedorita. Osteoporoza apare progresiv, dar in primii ani de la menopauza se pierde rapid masa osoasa, deci trebuie luate masuri. Alege sectiunea Editorial.

Acasa EDU.

Ce trebuie sa stii despre menopauza | menopauza.bucovinart.ro

Atunci cand ramai insarcinata un lucru e cert: nu vei mai avea menstruatie pe parcursul celor noua luni! Dar acelasi lucru este valabil si pentru secretia vaginala? La ce scurgeri vaginale trebuie sa te astepti in sarcina si cand trebuie sa iti faci griji? Unele schimbari din timpul sarcinii sunt evidente si usor de inteles. Hormonii isi fac de cap mai ceva ca la razboi, iar toate urmarile se reflecta in organismul tau, dar si la suprafata corpului. Unele dintre lucrurile care sufera modificari Scurgere ca si albusul de ou la menopauza perioada gestatiei sunt scurgerile vaginale. Trebuie sa stii ca pe parcursul intregii sarcini, vei constata cantitati mult mai mari din secretia vaginala obisnuita pe care toate femeile o au, numita leucoree. Este acea secretie albicioasa sau transparenta, fara miros pregnant, cu o consistenta ca a albusului de ou care se manifesta la femei de la pubertate pana la menopauza. In timpul sarcinii, aceasta scurgere vaginala este ceva mai abundenta, fiind mai pronuntata in ultimul trimestru. Cantitatea creste in aceasta perioada din cauza productiei mari de estrogeni si din cauza circulatiei sangvine foarte bune din zona vaginala.

Spre sfarsitul sarcinii aceasta secretie este mai abundenta si este posibil sa constati diferente de textura Scurgere ca si albusul de ou la menopauza culoare, care sunt normale: este posibil sa fie mai ingrosata putandu-se secreta si sub forma unor mici cheaguri si mai albicioasa la culoare decat de obicei.

Scurgeri vaginale in sarcina

Toate femeile se gandesc cel putin Scurgere ca si albusul de ou la menopauza data in cursul vietii la acel moment in care vor fi la menopauza. Alina Burlacumedic primar endocrinolog care consulta in Policlinica Floreasc a si Policlinica Perl aevidentiaza cele mai importante informatii despre menopauza. Menopauza inseamna incetarea functiei ovariene, atat de secretie a hormonilor sexuali feminini estrogen si progesteroncat si a functiei ovulatorii. Menopauza inseamna absenta timp de un an menopaauza menstrelor. Ne nastem cu un numar fix de foliculi Scurgere ca si albusul de ou la menopauza, pierdem multi pana la pubertate, apoi, lunar, prin ovulatie. Asadar, avem genetic un numar diferit de foliculi si, alhusul urmare, varsta de instalare a menopauzei este variabila. Varsta de debut se considera minim normal ca fiind 40 ani. Anterior acestei varste, se considera ca menopauza este prematura, iar patologia ei face subiect separat in endocrinologe si ginecologie. Cazurile femeilor care au menstruatie si dupa 55 de ani sunt, de asemenea, de urmarit din cauza riscului menopauaz hiperplazie de endometru mucoasa uterina si a Menomin Forte În Româniaului de ka.

Menopauza poate aparea natural, insa si in urma unor interventii chirurgicale: cel mai cunoscut exemplu este indepartarea chirurgicala a uterului histerectomie totala pentru fibrom uterinhisterectomie cu ovarectomie bilaterala pentru diverse patologii oncologice sau nononcologice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?