Dureri in abdominale la femei dupa menopauza

Durerile abdominale în timpul menstruaţiei se manifestă la majoritatea femeilor şi, într-o oarecare măsură, se consideră a fi un fenomen normal. Durerile severe în timpul menstruaţiei pot fi un semn al anumitor tulburări şi, în medicină, se numesc dismenoree. Durerea este mai severa inaintea perioadei menstruale si se amelioreaza la sfarsitul acesteia. Durerea mamara ciclica apare mai frecvent la femei tinere, nu necesita tratament si dispare la menopauza. – durerea non-ciclica este mai frecvent intalnita la femeile intre 40 si 50 de ani. De obicei este unilaterala. Într-un studiu medical efectuat în SUA, mai multe femei au remarcat durerile articulare ca o problemă în timpul menopauzei, mai mult decât transpiraţiile nocturne sau bufeurile. În acelaşi studiu, femeile au raportat că durerile articulare au continuat şi după perioada menopauzei, iar aceste dureri postmenopauză pot dura ani de zile.

Durerea pelvina la menopauza. Crampele abdominale pot fi un simptom al multor probleme diferite dupa menopauza, de la endometrioza pana la fibrom uterin. In perimenopauza sau in perioada in care menstruatiile se diminueaza, puteti avea simptome cum ar fi crampe si sangerari.

Dureri in abdominale la femei dupa menopauza

Dureri in abdominale la femei dupa menopauza
Las Fierbinți. Recomandări suplimentare referitor la cauzele posibile ale durerilor abdominale la femei sunt reprezentate în articolul: Durerile abdominale la femei. Care dureri abdominale în timpul menstruaţiei sunt normale În timpul menstruaţiei, femeile sănătoase pot avea atât dureri abdominale uşoare, cât şi moderate sau destul de puternice. Durerile abdominale au început brusc, după luni de întârziere a ciclului menstrual şi în cazul în care există alte semne de sarcină. Potrivit unor date, sexul sau masturbarea în timpul menstruaţiei, de asemenea, uşurează durerile. Editori preferati?

Nativii zodiei Balanță așteaptă un rezultat Cum apare menopauza Menopauza poate aparea Dureru, insa si in urma unor interventii chirurgicale: cel mai cunoscut exemplu este indepartarea chirurgicala a uterului histerectomie totala pentru fibrom uterinhisterectomie cu ovarectomie bilaterala pentru diverse patologii oncologice sau nononcologice. Utilizaţi detergenţi abdomina,e hipoalergenici, fără arome. Durerile vor fi resimtite in abdomen sau inghinal si pot provoca o durere sau intensa a flancului sub coaste stanga sau dreapta. Toate drepturile rezervate. S-au adaptat Dureri in abdominale la femei dupa menopauza perioada de criză. Această combinaţie de simptome poate fi un semn Dureri in abdominale la femei dupa menopauza preeclampsie.
9/21/ · Autor: Steluta Indrei – Dupa varsta de 50 de ani, corpul femeilor isi modifica forma, deoarece grasimile incep sa se acumuleze mai degraba la nivelul abdomenului decat pe solduri si coapse. De aceea, femeile aflate la menopauza sunt predispuse la ceea ce medicii numesc obezitate abdominala.

5/26/ · Atunci cand aveti dureri in abdomen localizate in “stanga jos”, adica in fosa iliaca stanga (vedeti imaginea pentru localizare), este posibil sa suferiti de: Diverticulita; Ovarita sau anexita; Sarcina extrauterina; Hernie inghinala; Litiaza renala stanga; Artroza articulatie stanga. De ce boli poti suferi daca ai dureri in hipogastru. Recomandări suplimentare referitor la cauzele posibile ale durerilor abdominale la femei sunt reprezentate în articolul: Durerile abdominale la femei. Durerile şi senzaţia de balonare după sex. Multe femei se plâng de apariţia durerilor abdominale şi a balonării (gazelor) la ceva timp după actul sexual. 4/4/ · Menopauza se instaleaza si din cauze hormonale reversibile precum “castrarea chimica’’. Menopauza se poate instala brusc (absenta menstrelor dintr-o data) sau progresiv (menstre rare, la 2 -3 luni, sau, dimpotriva, menstre mai dese, la saptamani).

Perioada de premenopauza se poate intinde pe o durata de ani.

Obezitatea abdominală, un pericol după menopauză

Ce trebuie sa stii despre menopauza | menopauza.bucovinart.ro
Femeile gravide se confrunta deseori cu rigiditate a articulatiilor pelvine, Dureri in abdominale la femei dupa menopauza in spate, fie in partea din fata a bazinului, cu intepaturi sub Dureri in abdominale la femei dupa menopauza in sarcina sau cu dureri in zona pelvina. Sa examinam numeroasele cauze ale durerii abdominale inferioare care afecteaza femeile si ce puteti face pentru a trata durerea. De asemenea, astfel de simptome pot aparea uneori in sarcina. În unele cazuri, pe lângă durere, în timpul primelor acte sexuale, poate exista şi o sângerare uşoară din vagin care este, de asemenea, un fenomen normal. Pantiru, Simion, Vina si Oaida, in primul 11! Durerea de inima se va simti ca o presiune enorma asupra zonei stomacului. Dacă este aşa, încercaţi să nu faceţi acest lucru în timpul actului sexual. Las Fierbinți.

Durerile în timpul actului sexual la bărbaţi şi la femei sunt considerate o cauză majoră a problemelor în relaţiile sexuale. Durerile în timpul actului sexual pot fi o consecinţă a anumitor boli ginecologice, dar pot depinde, de asemenea, de unele caracteristici ale actului sexual propriu-zis. Prezenţa durerilor în timpul actului sexual la femeile tinere, care abia încep viaţa sexuală, este un fenomen firesc. Durerea în timpul actului sexual poate fi prezentă în primele câteva acte sexuale, dar, treptat, diminuează până la dispariţia completă. În unele cazuri, pe lângă durere, în timpul primelor acte sexuale, poate exista şi o sângerare uşoară din vagin care este, de asemenea, un fenomen normal. Utilizarea lubrifianţilor pe bază de ulei, mai ales, în combinaţie cu prezervativele, nu este de dorit.
Prezervativele din latex devin mai puţin rezistente şi se pot rupe la contactul cu lubrifianţii pe bază de ulei. Secreţia insuficientă a lubrifierii vaginale Secreţia insuficientă a lubrifierii vaginale este cauza majoră a durerii şi a disconfortului la începutul actului sexual la femei.

Lubrifianţii vaginali la femei sunt secretaţi de două glande mari, care sunt situate în interiorul labiilor mari şi au canalele de deschidere la intrarea în vagin.
Activitatea acestor glande depinde de gradul de excitare sexuală a femeii. Datorită faptului că femeile ajung la excitaţie sexuală mult mai lent decât bărbaţii, actul sexual se întâmplă să fie, adesea, iniţiat înainte ca femeia să se excite suficient şi să fie secretată o cantitate suficientă de lubrifiant vaginal necesar pentru o bună alunecare a penisului.
Tensiunea psihologică în timpul actului sexual poate avea mai multe cauze, precum teama de a fi descoperiţi, teama de sarcină, teama de a nu fi pe placul partenerului, ostilitatea faţă de partener, etc. Frica, stresul şi alte emoţii negative, la femei, în timpul actului sexual, poate duce la contracţia musculară severă a perineului şi a vaginului, care, la rândul ei, poate provoca multă durere şi disconfort.
În scopul eliminării durerii şi a disconfortului în timpul actului sexual, asociate cu stresul şi cu emoţiile negative, desigur, este necesar de a crea o atmosferă emoţională plăcută şi calmă.

Gândiţi-vă ce vă poate speria sau deranja în relaţiile sexuale şi încercaţi să amelioraţi aceste aspecte. Destul de des, durerile în timpul actului sexual, precum şi durerea surdă abdominală după actul sexual este condiţionată fie că de poziţia în care partenerii fac sex, fie că de raportul nepotrivit dintre organele genitale ale partenerilor.
În special, poziţiile care permit o penetrare profundă a penisului în vagin pot fi dureroase, mai ales, în cazul dimensiunii mari a penisului la bărbaţi şi a vaginului scurt şi îngust la femei. Durerea asociată cu particularităţile poziţiei sexuale poate fi eliminată prin schimbarea acesteia. În acest caz, foarte importantă este înţelegerea dintre parteneri. În niciun caz nu trebuie să fiţi timizi şi să înduraţi durerea, în speranţă că aceasta va trece. Alergia la diverse produse de igienă săpun, gel de duş, deodorant , la detergent, la prezervative din latex şi la spermicide poate provoca iritaţii severe ale organelor genitale, mâncărime severă şi dureri în timpul actului sexual.

Dacă bănuiţi că durerea sau mâncărimea în zona genitală, în cazul dumneavoastră, pot fi legate de anumite substanţe chimice iritante. În multe cazuri, durerile prelungite în timpul sau după contactul sexual pot fi un semn al bolilor ginecologice. Mai jos vom arăta, care sunt semnele şi simptomele ce pot indica faptul că durerea, în timpul actului sexual, este legată de afecţiuni ginecologice. În unele cazuri, durerea acută, arsurile şi mâncărimea severă în timpul actului sexual pot fi provocate de vaginită.
Vaginita este, de cele mai multe ori, rezultatul diverselor infecţiilor gardnerella , chlamydia , ureaplasma , trichomonas , etc. În afară de durere în timpul actului sexual, infecţiile vaginale enumerate mai sus se manifestă printr-o mâncărime severă, prin eliminări cu un miros neplăcut, fie că purulente, fie că spumoase, fie că sub formă de lapte covăsit Vedeți și În ce cazuri eliminările vaginale sunt un fenomen normal? Multe boli ale uterului, ale colului uterin, ale ovarelor şi ale trompelor uterine pot să se manifeste prin dureri în timpul actului sexual.

Organele genitale interne au o sensibilitate scăzută; datorită acestui fapt, diferite boli care apar la acest nivel se manifestă doar prin dureri minore surde sau printr-o senzaţie de întindere. În acest caz, intesitatea durerii, de multe ori, este disproporţionat mai mică în raport cu gravitatea bolii.
Principalele afecţiuni ale uterului şi ale anexelor lui, care pot provoca dureri în timpul actului sexual sunt: c ervicita , eroziunea colului uterin , endometrita , salpingooforita , endometrioza , Menomin Forte În Româniaul de col uterin , fibromul uterin miom , Menomin Forte În Româniaul uterin , sarcina extrauterină. Recomandări suplimentare referitor la cauzele posibile ale durerilor abdominale la femei sunt reprezentate în articolul: Durerile abdominale la femei. Multe femei se plâng de apariţia durerilor abdominale şi a balonării gazelor la ceva timp după actul sexual. Cauzele acestor simptome pot include următoarele fenomene. Dacă observaţi că după ce faceţi sex vă apar dureri, mai mult sau mai puţin severe, abdominale şi balonarea, procedaţi în felul următor.

La femeile cu vârsta de ani, care au ajuns la menopauză, sau la femeile care au avut o intervenţie chirurgicală de înlăturare a ovarelor, durerile în timpul actului sexual pot fi cauzate de uscăciune şi de atrofie a mucoasei vaginale. Recomandări detaliate în acest sens veţi găsi în articolul nostru Ghid de rezolvare a problemelor legate de menopauză. Cauzele durerilor în timpul actului sexual la bărbaţi Cauza principală a durerii în timpul actului sexual la bărbaţi sunt diferite infecţii care provoacă inflamaţia glandului penisului şi a prepuţului: gonoreea, chlamydia, balanita candidoza penisului.
Principalele semne ale faptului că durerea în timpul actului sexual este cauzată de infecţie sunt. Mai puţin frecvent, la bărbaţi, în timpul actului sexual, se manifestă dureri surde care sunt simţite în zona perineului sau în profunzimea abdomenului. Asemenea dureri pot fi un semn al prostatitei sau al tumorii de prostată.

Durerile în timpul actului sexual, asociate cu afecţiunile prostatei, pot fi însoţite de urinare frecventă, de senzaţie a vezicii urinare negolite, de potenţă redusă.
În unele cazuri, după actul sexual, la bărbaţi pot apărea dureri în zona perineului şi în testicule. Astfel de dureri pot dura de la câteva minute până la mai multe ore. Ele se amplifică în timp ce staţi în picioare într-un singur loc şi, de regulă, dispar în timp ce mergeţi pe jos. Asemenea dureri pot fi un semn al varicocelului. Varicocelul poate fi cauza problemelor de concepere a unui copil. Beneficiile, neajunsurile și daunele măsurilor orientate spre reducerea riscului de boli cardiovasculare și diabet Capitolul 2.
Beneficiile, neajunsurile și daunele măsurilor de protecție împotriva maladiilor oncologice Capitolul 3. Durerile în timpul sau după actul sexual la bărbaţi şi la femei: cauzele posibile, când trebuie să vă adresaţi medicului, tratamentul.

Cuprins: Durerile în timpul sau după actul sexual la bărbaţi şi la femei: cauzele posibile, când trebuie să vă adresaţi medicului, tratamentul Introducere Cauzele durerilor în timpul sau după sex la femei Durerile în timpul actului sexual la începutul activităţii sexuale Secreţia insuficientă a lubrifierii vaginale Tensiunea psihologică, stresul, ostilitatea faţă de partenerul de sex, spasmul muşchilor vaginali vaginism Specificul poziţiei şi a compatibilităţii sexuale a partenerilor Reacţia alergică la diferite substanţe chimice Durerea în timpul actului sexual, asociată cu afecţiunile ginecologice Durerile în timpul actului sexual şi inflamaţia vaginală vaginita Durerile în timpul actului sexual şi afecţiunile colului uterin, uterului, ovarelor şi trompelor uterine Durerile şi senzaţia de balonare după sex Durerile în timpul actului sexual la femeile cu vârsta de peste 40 ani sau la femeile la care au fost înlăturate ovarele Cauzele durerilor în timpul actului sexual la bărbaţi.
Cauzele durerilor în timpul sau după sex la femei Durerile în timpul actului sexual pot fi o consecinţă a anumitor boli ginecologice, dar pot depinde, de asemenea, de unele caracteristici ale actului sexual propriu-zis.

Durerile în timpul actului sexual la începutul activităţii sexuale Prezenţa durerilor în timpul actului sexual la femeile tinere, care abia încep viaţa sexuală, este un fenomen firesc. Pentru a afla care ar putea fi sursa durerii abdominale inferioare, este important sa stiti ce alte simptome pot insoti crampele in zona pelvina. Foarte des, durerile abdominale inferioare si durerile care sunt asociate cu ciclul menstrual pot urma un model obisnuit.
De exemplu, in mijlocul ciclului in timpul ovulatiei, este posibil sa aveti crampe abdominale usoare. Acest lucru ar putea fi asociat cu dureri usoare inaintea menstrei. De asemenea, durerea din zona dintre organele genitale si buric se poate intensifica chiar inainte de menstruatie si este posibil sa aveti si alte simptome premenstruale in acelasi timp. Durerea la femeie in abdomenul inferior, impreuna cu o durere la nivelul flancului, o senzatie de arsura atunci cand urinati, urina care are o culoare tulbure si miroase rau si o nevoie frecventa de a folosi baile, ar putea fi simptomatica a unei infectii in sistemul dumneavoastra urinar.

Uneori, durerea abdominala poate fi insotita de durere in alte parti ale corpului, de exemplu: pietrele la rinichi pot provoca dureri abdominale sau inghinale si pot provoca dureri intense ale flancului. Sa examinam numeroasele cauze ale durerii abdominale inferioare care afecteaza femeile si ce puteti face pentru a trata durerea. Durerea abdominala inferioara la stanga sau durerea abdominala inferioara la dreapta ar putea fi cauzata de ovulatie.
Multe femei se confrunta cu crampe abdominale atunci cand corpul lor elibereaza ovule. Ovulatia dureroasa este, de asemenea, numita Mittelschmerz si se intampla deoarece sangele irita cavitatea abdominala, cauzand durere pelvina usoara pana la severa la femei. Potrivit dr. Frederick B Gaupp pe eMedicineNet, durerea la ovulatie va cauza crampe intre menstruatii. Gaupp spune ca durerea din abdomen poate fi chiar atat de severa ca apendicita. Daca durerea dureaza mai mult de 3 zile, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.

Puteti ajuta la tratarea durerii abdominale inferioare cauzata de ovulatie prin mentinerea unei sticle cu apa fierbinte in zona abdominala dureroasa timp de pana la 20 de minute.
Sindromul premenstrual are ca simptome crampe in zona inferioara a stomacului si a spatelui inferior. PMS poate provoca, de asemenea, poftele alimentare, durerile de cap, schimbarile de dispozitie si balonarea impreuna cu crampe abdominale. Sarah Marshall pe WebMD spune ca intensitatea crampelor menstruale poate varia de la o luna la alta si stresul poate face ca durerea din abdomen sa se inrautateasca.
Puteti constata ca durerea din abdomenul inferior incepe imediat dupa ovulatie si crampele abdominale vin si trec pana la inceputul menstruatiei. Marshall recomanda pastrarea unui jurnal menstrual pentru a observa ce este normal in ciclul menstrual. Exista multe remedii naturale pentru a trata simptomele PMS. De exemplu, s-ar putea sa constatati ca luarea uleiului de primroza seara contribuie la reducerea simptomelor PMS. De asemenea, o dieta sanatoasa, sport moderat si dormitul suficient va poate ajuta corpul sa faca fata mai bine fluctuatiilor hormonale.

De asemenea, crampe abdominale mai mici sau severe pot avea loc si in timpul menstruatiei. Acest lucru poate duce la senzatie de dureri abrupte in abdomen in timpul noptii si poate interfera cu modelele de somn.
Traci Johnson de pe WebMD spune ca femeile in timpul mesntruatiei pot avea dureri severe, care se simt ca ceva apasa pe burta lor. Impreuna cu durerea din abdomen, menstruatia poate provoca dureri la nivelul soldurilor, coapsei interioare si spatelui inferior. Daca durerea abdominala este foarte severa, este posibil sa aveti varsaturi si scaune moi. Plasarea unui pachet de caldura pe partea inferioara a spatelui sau a abdomenului inferior este o modalitate foarte buna de a ajuta la reducerea iritatiei in uter si a scapa de durerea din stomacul dumneavoastra inferior in mod natural.
O baie calda cu uleiuri esentiale este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a va relaxa si de a usura crampele menstruale. Dureri abdominale acute stangi jos sau dureri abdominale drepte ar putea fi cauzate de un ovar rasucit.

Un ovar rasucit se poate intampla ca urmare a sarcinii, a chisturilor ovariene sau a tratamentului hormonal.
Gene McNeeley, Profesor la Center for Advanced Gynecology and Pelvic Health, torsiunea ovarelor va provoca de obicei dureri severe doar pe o parte a abdomenului. Durerea poate fi atat de intensa incat si o sa vomitati. McNeeley, un ovarele rasucite pot provoca, de asemenea, infectie in cavitatea abdominala, care este o alta cauza a durerii abdominale la femei inferioare. De obicei, interventia chirurgicala este necesara pentru a trata ovarele torsionate si pentru a scapa de durere.
Durerea abdominala inferioara din partea dreapta sau din stanga a pelvisului poate fi cauzata de chisturi la nivelul ovarelor. Chisturile ovariene sunt considerate o parte normala a ciclului menstrual si, de obicei, dispar pe cont propriu. Cu toate acestea, daca acestea continua sa umple cu lichid si se rup, veti avea dureri ovariene pe partea laterala a abdomenului, unde sunt chisturile.
Potrivit revistei The Practitioner , chisturile ovariene pot provoca o senzatie de presiune si disconfort in abdomen in timpul ciclului menstrual.

Acest lucru poate provoca, de asemenea, dureri pelviene, iar durerea poate radia pe partea superioara a coapsei sau partea inferioara a spatelui. Pe langa durerile abdominale, multe femei prezinta greata si varsaturi, precum si balonare. Alte semne de chisturi ovariene sunt sangerarile vaginale atunci cand nu sunteti la menstrutie, miscarile dureroase ale intestinelor, sensibilitatea sanilor si crampe in timpul ciclului menstrual. Fibramele uterine sunt umflaturi care cresc pe uter si sunt foarte frecvente la femeile in anii 30 si Fibroamele sunt, in general, benigne si se pot dezvolta in interiorul, in exteriorul sau in peretele uterului.
Potrivit medicilor de la WebMD, in functie de marimea si localizarea fibroamelor, ati putea prezenta diverse simptome, cum ar fi disconfort pelvin sau durere, sangerare menstruala severa, sangerare inainte sau dupa menstruatie, dureri la nivelul piciorului sau spate, precum si durere in abdomen, balonare si sentimente de presiune abdominala. Endometrioza poate fi un motiv pentru durerea cronica in abdomenul inferior. Endometrioza apare cand tesutul endometrial creste pe alte organe in sistemul reproductiv al unei femei.

Cresterea anormala a tesuturilor poate incepe sa cauzeze durere in jurul abdomenului inferior, care se extinde la nivelul spatelui inferior. William Blahd pe WebMD, endometrioza este o cauza a durerii abdominale severe la femei.
Acest lucru poate fi un motiv pentru dureri in timpul sexului. In multe cazuri, durerile abdominale inferioare cauzate de endometrioza pot provoca dureri constante. Disconfortul usor pana la intens va fi resimtit, de obicei, in zona pelvina si in partea inferioara a spatelui. Blahd recomanda ca, daca aveti crampe abdominale care dureaza mai mult de 2 zile si interfereaza cu activitatile zilnice, ar trebui sa vedeti un doctor. O alta cauza a durerii abdominale inferioare care afecteaza numai femeile este boala inflamatorie pelvina PID.
Exista multe infectii bacteriene care pot provoca inflamatia in organele de reproducere ale unei femei, ceea ce va provoca dureri in abdomenul inferior. Centers for Disease Control and Prevention spune ca boala inflamatorie pelvina va provoca, de asemenea, scurgeri vaginale decolorate cu un miros neplacut miros vaginal de peste si o senzatie de arsura atunci cand urinati. De asemenea, este posibil sa observati o scurgere intre menstruatii.

Este important sa primiti un tratament prompt de la un medic pentru boala inflamatorie pelviana, deoarece va poate lasa cu complicatii grave si va poate afecta fertilitatea. Sindromul congestiei pelvine este o cauza obisnuita a durerii abdominale inferioare si cronice la femeile fertile. Durerea se agraveaza de obicei in timpul zilei, mai ales cand stati in picioare. Traci C. Johnson, congestia pelviana se intampla atunci cand venele din pelvis se extind, umfla sau devin dilatate ca venele varicoase.
Durerile abdominale si inghinale inferioare la femei ar putea fi un semn al unei sarcini ectopice. O sarcina ectopica se intampla atunci cand fatul creste in tubul uterin. In functie de evolutia fatului, este posibil sa aveti doar dureri abdominale usoare daca sarcina se incheie mai devreme. Potrivit Dr.

Mary Harding pe Patient. Acest lucru poate provoca dureri abrupte in abdomenul inferior, care se inrautateaza treptat. S-ar putea sa aveti sangerari vaginale pe care le puteti crede ca sunt o menstruatie tarzie. Durerea din sarcina ectopica poate, de asemenea, sa cauzeze o durere care sa radieze la lama umarului. Daca aveti dureri severe pe o parte a zonei abdominale inferioare, va simtiti ametit si aveti sangerari vaginale, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra.
Sarcina extrauterina poate pune in pericol viata si necesita asistenta medicala prompta. De asemenea, femeile pot prezenta dureri abdominale mai mici din cauza infectiilor care afecteaza rinichii, tractul urinar sau vezica urinara.

Conform multor medici, aceste infectii afecteaza in general femeile mai mult decat barbatii.

Durerea pelvina la femei – cauze si tratament – Mami si copilul

HARTA abdominala a DURERILOR: ce boli ai daca te doare burta
De cele mai dese ori, femeile simt durere în zona labiilor mici şi în zona intrării în vagin de regulă, este o durere acută care se aseamănă cu o arsură sau mâncărimeîn zona perineului durerea poate fi acută, înţepătoare sau rupaîn partea de jos a abdomenului, în profunzimea cupa şi în zona lombară durerea în această zonă este, de regulă, surdă, îndelungată şi cu senzaţie de tragere. La bărbaţi, durerile în timpul actului sexual sunt mult mai puţin frecvente decât la femei, şi sunt resimţite, fie că în glandul penian capul penisului — durere ascuţită, de ardere — fie că în zona lq, fie că în profunzimea abdomenului durere surdă, mocnită. Durerile în timpul actului Dureri in abdominale la femei dupa menopauza la bărbaţi şi la femei sunt considerate o cauză majoră a problemelor în relaţiile sexuale.

Durerile în timpul actului sexual pot fi o consecinţă a anumitor boli ginecologice, dar pot depinde, de asemenea, de unele caracteristici ale actului sexual propriu-zis. Prezenţa durerilor în timpul actului sexual la femeile tinere, care abia încep viaţa sexuală, este un fenomen firesc. Durerea în timpul actului sexual poate fi prezentă în primele câteva acte sexuale, dar, treptat, diminuează până la dispariţia completă. În unele menopxuza, pe lângă durere, în timpul primelor acte sexuale, poate exista şi o sângerare uşoară din vagin care este, de asemenea, un fenomen normal. Utilizarea lubrifianţilor pe bază de ulei, mai ales, în combinaţie cu prezervativele, nu este de dorit. Prezervativele din latex devin femie puţin rezistente şi se pot rupe la contactul cu lubrifianţii pe bază de ulei. Secreţia insuficientă a lubrifierii vaginale Secreţia insuficientă a lubrifierii vaginale este cauza majoră Dureri in abdominale la femei dupa menopauza durerii şi a disconfortului la începutul actului sexual la femei.

Lubrifianţii vaginali la dup sunt secretaţi de două glande mari, care sunt situate în interiorul labiilor mari şi au canalele de deschidere la Dureri in abdominale la femei dupa menopauza în vagin. Activitatea acestor glande depinde de gradul de excitare sexuală a femeii. Datorită faptului că femeile ajung la excitaţie sexuală mult mai lent decât bărbaţii, actul sexual se întâmplă agdominale fie, adesea, iniţiat înainte ca femeia să se excite suficient şi să fie secretată o cantitate suficientă de lubrifiant vaginal necesar pentru o bună alunecare a penisului.

Durerea pelvina la femei – cauze si tratament

Obezitatea abdominală, un pericol după menopauză

Hipertensiunea arterială. Care sunt principalele cauze și simptome? Metodă simplă, la îndemâna oricui. Ce este arahnofobia. Cum scăpăm de frica de păianjeni. Alimente hepatoprotectoare.

Lasă un răspuns